Checklist inrichten van kleuterklas

0
25578
checklist inrichten van kleuterklas

Het inrichten van een klas is niet zo makkelijk als het lijkt. Het is belangrijk dat je organisatorisch alles op een rijtje zet, zodat je het schooljaar goed voorbereid kunt starten. Alles moet klaar staan om de kinderen te ontvangen en ook op administratief gebied is er wel enige voorbereiding nodig. Deze checklist inrichten van een kleuterklas gaat je hierbij helpen.  Bij het inrichten van een kleuterklas moet je toch aan andere dingen denken dan bij het inrichten van de klas voor groep 3 t/m 8. Ook daar kun je een checklist voor vinden.

checklist klas inrichten

Checklist inrichten van kleuterklas

Ga jij aan de slag met het inrichten van jouw klas? Bij een kleuterklas komt veel kijken: geen schriften schrijven, maar wel hoeken inrichten. En waar je nog meer aan moet denken….

Hoe handig is het dan om een checklist hierbij te hebben. Als je al een aantal jaar een kleuterklas hebt ingericht ben je vaak wel op de hoogte. Maar ook dan zijn er soms de kleine dingen die je even vergeet.

Als je voor het eerst een kleuterklas gaat inrichten wil je je vooral een goed ingerichte klas. Oke, vaak vinden we het ook belangrijk dat het er nog een beetje mooi uitziet. Maar je moet het ook fijn hebben toch?  Als starter wil je juist niets vergeten en er later niet achter komen dat je ies vergeten bent en er dan ‘achteraan te moeten rennen’

checklist inrichten van kleuterklas

Deze checklist inrichten van kleuterklas helpt jouw de goede weg op, zodat ook jij het schooljaar goed kunt beginnen. Daarbij zijn er twee versies: een mintgroene/roze versie én een duurzamere zwart-wit versie. Bij deze checklist is er een onderscheid gemaakt tussen de algemene klasinrichting, voorbereidingen van de leerkracht en hoeken.

 

 

Vorig artikelBewegend leren: vormenrun
Volgend artikelBewegend leren rekenen: sprongen op de getallenlijn
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in