Hoekenpakket de apotheek

0
94
hoeken apotheek

Leren door te spelen? Dat is het uitgangspunt van het onderwijs in de hoeken. Maar de behoefte aan spel eindigt niet bij de overgang naar groep 3-4. Spel verandert wel. Wil je hier meer over weten? Lees dan ‘van thematisch werken naar thematiseren’ waar je ook informatie over spel in groep 3-4 kunt vinden. In groep 3 en 4 komt er een behoefte om meer nadrukkelijk te leren. Toch is dit nog te integreren in spel. Door de inzet van dit hoekenpakket kunnen kinderen van groep 1 t/m 4 zowel leren als spelen.

Inhoud van hoekenpakket de apotheek

In dit bijna 200 pagina’s bevattende pakket kun je de volgende materialen vinden:

 • Overzicht leerdoelen voor leerjaar 1/2/3/4 waar je met dit hoekenpakket aan werkt.
 • Vlaggenlijn apotheek
 • Posters met instructies om te werken in een apotheek
 • Diagnosekaarten om na te schrijven of na te leggen met letterpillen
 • Behandelingsinstructiekaarten
 • Invulbare etiketten voor pillendoosjes
 • Labels en etiketten om medicatie te sorteren
 • Etiket voor pillenpotjes en drankjes
 • Recepten aangepast aan verschillende doelen naar keuze: cijferherkenning, splitsen, optellen en aftrekken, aanvullen tot…,
 • patronen namaken, patroon herkennen en patroon afmaken door pillen in de juiste volgorde te plaatsen.
 • bijsluiter schrijven bij medicatie
 • letter- en cijferpillen; pillen met naast de letters ook kennis maken met de spellingscategorieeën in groep 3-4.
 • rollenkaarten in de apotheek
 • invullen van identificatiepasje

Binnen de materialen is er een differentiatie aangeboden in de hoeveelheid eigenaarschap en moeilijkheidsgraad.

Zo zet je dit hoekenpakket in!

Dit pakket zorgt ervoor dat je een hoek kunt inrichten voor zowel groep 1 als groep 4. Door het toevoegen of weglaten van materialen kun je een betekenisvolle situatie scheppen passend bij de ontwikkeling van de kinderen.

Richt de hoek in met basismateriaal en maak keuze uit de leerdoelen waar jij aandacht aan wilt geven. Voeg de betreffende materialen toe aan de hoek om uitdaging te bieden.

Begeleiding van het spel is wel nodig. Besteed op moment ook aandacht aan hoe je een klant te woord staat, hoe je hygienisch werkt en het belang van nauwkeurigheid.

Voeg niet teveel materiaal toe, maar geef de keus aan een aantal materialen. Hoe langer je werkt over dit project, hoe meer je kunt afwisselen.

Deze materialen heb je naast dit hoekenpakket nodig!

In het hoekenpakket kun je een lijst vinden met materialen die benodigd zijn om de hoek in te richten. Dit gaat van basismateriaal als een witte overhemd tot wat specifiekere materialen. Omdat we een zoektocht naar wat specifieker materiaal wil ik je een zoektocht besparen. Hier tips waar je materiaal kunt vinden:

Aanschaf van hoekenpakket

Dit pakket is binnenkort aan te schaffen via Voor de Leerkracht. Dit pakket zit nu in de testfase. Ik ben op zoek naar één leerkracht van groe 1-2 en één leerkracht van groep 3-4, die dit hoekenpakket willen testen. Zie de afbeelding van wat ik van je verwacht. Interesse? mail naar anja @ jufanja.eu

Binnenkort zal dit hoekenpakket voor iedereen beschikbaar worden als digitale download via Voor de Leerkracht. Na aanschaf kun je deze download meerdere malen gebruiken en materialen printen en lamineren.

Vorig artikelBezorg de pakjes en leer!
Volgend artikelVlaggetjeslijn sinterklaas
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in