Hoe maak je zelf een feesttaart?

0
9819
feesttaart in de klas

taart

Al eerder schreef ik over de feesttaart die in elke klas mooi zal staan.
Je kunt een feesttaart bestellen en soms kun je zelf een ontwerp sturen.
Maar je kunt er natuurlijk ook zelf voor kiezen om zelf een feesttaart te maken.

Welke materialen heb je nodig?
* 1 of meerdere dummy’s (piepschuimvormen)
* verschillende kleurtjes fondant (fondant hard uit, marsepein niet)
* water
* deegroller
* evt. uitstekers

Hoe kom je aan deze materialen?
In elke omgeving zitten er wel speciale bakwinkels.
Winkels als Hema, Jamin, Welkoop, Boerenbond en intratuin verkopen ook producten.
Via internet is het makkelijk te bestellen. Tevreden ben ik over de leukste taartenshop. 

Hoe nu te beginnen….
Het is goed om vooraf eens te gaan kijken wat je nu eigenlijk wilt.  Zet google in om voorbeelden te bekijken. Denk na over de kleursamenstellingen.  Denk alvast na hoeveel waxinelichtjes er op de taart moeten.  Maak nu een schets met wat jij in gedachten hebt.

Klaar voor de start? Af!
Tja…. en dan start je echt.  Wat ga je nu doen?
* Bekleed de dummy:   kneed de fondant tot het soepel is. Rol het nu uit op een siliconen mat of tafelzeil. Heb je dit niet, smeer dan een beetje crisco (plantaardig vet) op je werkvlak.  Rol het zo uit, dat het een pannenkoek/pizza vorm heeft. ca. 5 mm is voldoende om de dummy te bekleden. Zorg ervoor dat de dummy klaarstaat:  de scherpe randjes even wegschuren en de dummy bevochtigen met wat water uit de kraan.  Leg nu de plak fondant over de dummy en druk het voorzichtig aan. Wanneer er plooitjes inzitten, voorzichtig een beetje optillen en uitstrijken. Het bekleden is lastig. Bekijk dit filmpje zodat je het kan zien hoe het moet.

Wanneer je taart een bekleding heeft gekregen, ga je het versieren. Bepaal eerst waar de waxinelichtjes moeten komen te staan.  Versier het er omheen.   Je kunt gebruik maken van uitstekers, maar voor eenmaal gebruiken zijn deze best prijzig. Kijk eens rond in de keuken en je kunt daar ook mooie vormpjes vinden die je kunt gebruiken.

 

Vorig artikelInloop in de kleuterklas
Volgend artikelPoster van de dagdelen
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in