het restaurant

Kun jij ook zo genieten van een maaltijd in een restaurant? Maar voordat er eten op tafel staat, zijn er al veel handelingen uitgevoerd. Laat de kinderen kennismaken met de keuken en koken, een menu samenstellen, betalen van de rekening en het bedienen. Zelf ervaren en ontdekken door spelmateriaal en spel in de hoeken staat centraal.
Dit thema is geschikt voor de groepen 1 t/m 4.

–> Deze pagina heeft een flinke update nodig. Om deze reden zijn niet alle materialen beschikbaar of is er geen afbeelding van. In deze periodes zijn oude linkjes nog tijdelijk beschikbaar.

 Taal

Prentenboeken

–>Door een bestelling te plaatsen via bovenstaande link ontvang ik een kleine commissie om alle onkosten te kunnen bekostigen.

Woordkaarten

woordkaarten het restaurant

Met woordkaarten kun je de woordenschat van de kinderen vergroten en verschillende woordenschatactiviteiten mee uitvoeren. En natuurlijk ook in te zetten om woorden na te schrijven. Verschillende versies zijn er beschikbaar. Lees en download dit gratis materiaal hier.

Recept schrijven

Een taal- en spelingsactiviteit is om zelf een recept te schrijven. Geschikt oudste kleuters en kinderen in leerjaar 3 en 4. In deze blog lees je meer over deze activiteit, krijg je tips en kun je bijbehorende materialen downloaden.

Tijdelijk link naar vorige versie: werkblad_recept

Wie zit er in het restaurant?

Ken je het spel ‘Wie is het?’ Dit spel is een variatie op dit spel? Ontdek wie de mystery guest is in het restaurant.

Rekenen

Sla op bel!

Sla op de bel wanneer het gerecht klaar is op geserveerd te worden. Met dit spel kun je aan verschillende rekendoelen uit leerjaar 3 aandacht besteden. Goed in te zetten in een rekencircuit.

Hoeken

Algemene materialen voor de inrichting van een hoek

De volgende materialen zijn ingedeeld per deelhoek van een restaurant en zijn bij elk algemeen restaurant in te zetten:

De keuken

Tip! Breng een bezoek aan een kringloopwinkel en koop hier tweedehands keukenbenodigdheden om de hoek verder aan te vullen.

De eetzaal

Tip! Haal bij kringloop decoratiemateriaal als nepbloemen en vaasjes.

Menukaarten algemeen

In de beschikbare hoekenpakketten zijn specifieke menukaarten te vinden passend bij het soort restaurant. Deze algemene menukaarten zijn ook altijd in te zetten:

Lees alles over hoe je dit materiaal inzet en download en print dit materiaal. Je kunt nog gebruik maken van de oude versie: lunchkaart, dinerkaart, drankenkaart

Decoratiebundel het pizzaresaurant

Binnenkort verkrijgbaar!

Wil jij (samen met de kinderen) een hoek inrichten als een pizzarestaurant? In deze bundel ontvang je alle materialen om een pizzarestaurant zelf in te richten en is er binnen de materialen ook mogelijkheid voor eigenaarschap van de kinderen.

Placemats

Download hier een aangeklede placemat. Je kunt ook gebruik maken van eerdere versie of placemats in een thema: moederdag, pasen en kerst.

De kassa

Na genoten te hebben van de maaltijd is het tijd om af te rekenen. De rekenhoek kan een plaats in het restaurant krijgen en met de volgende materialen kun jij deze hoek inrichten:

Informatie over betaling

De volgende posters kunnen helpen bij het oefenen met betalen:

De posters om te gebruiken kun je hier vinden.

Je kunt nog gebruik maken van de oude versie: Poster biljetten en munten

Vlaggetjeslijn

restaurant spelen

Versier je klas met een vlaggetjeslijn. Deze vlaggetjeslijn geeft een frisse sfeer aan het restaurant. Maak zelf je eigen tekst of maak gebruik van de voorgedrukte teksten: het restaurant, eet smakelijk, de eetzaal en de keuken. De vlaggetjes hebben op de achtergrond verschillende ingredienten voor een heerlijke maaltijd!