Het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan

0
662
magisch zwemparadijs

Ben jij een echte glijbaanfan? Zoek jij graag een zwemparadijs op? Is een nieuwe glijbaan een uitdaging voor jou? Hou jij van glijbanen met meer dan een beetje snelheid? Dan is dit boek een aanrader!

Alles over het magische zwemparadijs

De kaft van deze hardcover geef je direct al veel om te ontdekken. Door de illustraties weet je zeker dat er mysterieuze gebeurtenissen in dit verhaal zullen plaatsvinden en dat je in de gaten wordt gehouden….

Algemene informatie over het boek

Titel: het magische zwemparadijs met de verboden glijbaan
Auteur: Ilona de Lange
Illustrator: Micky Dirkzwager
Uitgeverij: Leopold, Amsterdam
Jaar van uitgave: eerste druk, 2022

–> Dit verhaal is getipt voor de kinderjury 2023!

Verhaallijn

De kaft geeft het volgende aan:
‘Ravi heeft maar één wens: hij wil naar het grootste en coolste zwemparadijs van het land. Zijn moeder verbiedt het, maar Ravi gaat toch. Razendsnelle glijbanen, turbo watervallen- het is er te gek! Maar er gebeuren ook vreemde dingen in het zwemparadijs. Vooral over die ene glijbaar hoort en ziet hij dingen die hij niet kan verklaren. Midden in de nacht sluipt Ravi samen met Jamilia het zwemparadijs binnen: op zoek naar de waarheid!

Waarom dit boek op jouw boekenstapel moet komen!

Ondanks dat ik niet zo heldhaftig ben en vooral naar glijbanen kijk, heb ik met dit verhaal kunnen genieten. Door het verhaal heen voel ik zelf de spanning en uitdaging bij elke glijbaan. Een nog leuker, een waterpark dat echt anders is, dan alle andere waterparken die dezelfde glijbanen hebben. Zo voelt het overigens.

Die ene glijbaan is juist de grootste uitdaging. Er gaan wilde verhalen rond en het is nu niet precies duidelijk wat er dan gebeurt. De geheimzinnigheid zorgt ervoor dat Ravi de glijbaan wel wil pakken. Met een tijdsgat van 20 minuten komt hij uit de glijbaan. Maar waar is hij al die tijd geweest? En wat heeft hij allemaal gezien? Tijd om op onderzoek uit te gaan.

En welke rol speelt de vader van Ravi? Hij heeft geen rol in zijn leven en toch lijkt hij er iets mee te maken hebben. Ravi ontdekt de waarheid van zijn vader en weet uiteindelijk dat zijn vader altijd bij hem zal zijn. Mooie gedachte om het verhaal zo af te sluiten. Wel zou ik adviseren om het boek zelf te lezen voordat een kind waarbij een vader gemist wordt in het leven, het boek leest. In eerste instantie lijkt het verhaal confronterend, maar het verhaal over de vader heeft een mooi idee.

Na het lezen van dit verhaal ben ik nu op zoek waar er in de buurt een waterparadijs is. Leuke idee voor de volgende vakantie?

Vorig artikelSorteer de appels op kleur! -bewegend leeractiviteit-
Volgend artikelHoekenpakket de herfstwinkel
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in