Het duistere pretpark – Cis Meijer

0
1347
Het duistere pretpark Cis Meijer

In de bovenbouw moet bij het lezen vooral ook de nadruk liggen op leesplezier. Zeker als je het boek ‘Technisch lezen in doorgaande lijn’ van Marita Eskens (aanrader!) hebt gelezen weet je dat dit nodig is. Als ik zelf nadenk over mijn alle boeken die ik lees, bedenk ik mij dat ik de verhalen onder kan verdelen onder drie genres. Zijn er binnen jouw schoolbibliotheek verschillende genres beschikbaar? Als je op zoek bent naar wat spanning moet je hier zeker ‘Het duistere pretpark’ van Cis Meijer aan toevoegen.

Dit wil je weten over ‘het duistere pretpark’

Titel: Het duistere pretpark
Auteur:  Cis Meijer
Uitgeverij: Zwijsen
Jaar van uitgave: 2021
Leesniveau: E5
ISBN: 9789048738335

Het duistere pretpark Cis Meijer

Zo verloopt het verhaal over het duistere pretpark

Iza, Dunja en Raf vormen Team 3. Als je eerdere boeken niet gelezen hebben, stellen zij zich in het kort aan je voor. De buurman van Raf, Viggo is een uitvinder. (ja, een soort Willie Wortel) Viggo is nog bezig met een groot project: Droomland. Binnenkort opent het pretpark en team 3 mag als eerste het avontuur gaan beleven. Viggo is nog bezig met één van de attracties, maar dit is een geheim project. Het team kan alleen maar gissen wat dit kan zijn. De situatie verandert wanneer Viggo verdwenen is, maar wel een geheime boodschap heeft achtergelaten en ze iemand ze lijkt te bespieden. Ze gaan ’s avonds op onderzoek uit in het donkere Droomland. Helaas geen spoor van Viggo en ze doen veel informatie over waar ze op dat moment niets kunnen.

Dan breekt het moment aan dat de vooropening van Droomland is. Het team gaat er niet heen om van de attracties te genieten….
Ze moeten er alles aan doen om de attracties die niet bezocht mogen worden, toch te bezoeken. Ondertussen worden ze via armbanden gevolgd en verdwijnt één van de drie. En waar is Viggo? Gaat het hen lukken om het hele raadsel op te lossen?

Eindconclusie: 4/5 sterren.

duistere pretpark

Mijn mening over dit spannende avontuur van Team 3

Voor mij was dit een kennismaking met deze spannende boeken van uitgeverij Zwijsen. De kaft laat al een duister beeld zien en laat al duidelijk zien dat het wel een verhaal vol spanning zal zijn. Een gedeelte van de illustraties zijn niet mijn smaak. Bij de spannende stukken in het verhaal is de tekst afgebeeld op een afbeelding die met het kleurgebruik de spanning aangeeft. Erg mooi gedaan. De geometrische patronen komen niet opvallend naar voren, maar geeft het wel sfeer. De tekstberichten die gestuurd worden zijn mooi getekend en goed leesbaar. Enige minpuntje is dat dit verhaal al wat verouderde producten bevat. Zo wordt er gesproken over een usb en smart key. Zeker in het cloudtijdperk denk ik dat de huidige jongeren deze producten snel niet meer kennen.
Het verhaal is spannend en je vraagt je echt af hoe het verhaal verder zal gaan. Dat is het goed gaat aflopen is een understatement. Ondanks dat ik vaak wel kan inschatten hoe een verhaal verder verloopt, blijft dit tot het moment onduidelijk. Knap van de schrijfster. De stukken zijn spannend, de lay-out maakt dit alleen maar duidelijker. Leuk ook dat de omschrijving van de personages voor een verdenking zorgt, maar dat het toch anders is. Lezen dus!

Voorleestips en verwerkingen bij het verhaal

Misschien wil je juist iets meer met het verhaal doen dan alleen voorlezen. Deze tips kan ik je dan geven:

  • Het duistere pretpark is een leuk voorleesboek bij een schoolreis of uitje naar een pretpark. Laat de voorpret maar beginnen!
  • Laat de kinderen zelf een pretpark bedenken: bedenk de meest spannende attracties, maak een plattegrond van het park, ontwerp een attractie en bouw hem na.  Je kunt er wekenlang werken tijdens de creatieve en zaakvakken.

 

Graag wil ik uitgeverij Zwijsen bedanken voor de recensie-exemplaar. In deze blog deel ik mijn eigen mening over een product. Je kunt hier meer lezen over samenwerkingen

Vorig artikelAchtergrond zee of onderwaterwereld
Volgend artikelInspiratieblog boeken voor kinderboekenweek ‘worden wat je wil’
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in