Herfstdecoratie in de klas: de herfstslinger

0
253
herfstdecoratie

Het is weer bijna herfst! Een seizoen waar je misschien naar uit kunt kijken (de wonderen van de natuur en de heerlijke vruchten) maar vanwege het herfstweer misschien ook een echt afscheid is van de zomer. Toch heb ik altijd wel behoefte om de klas ook op een simpele manier in herfstsfeer te brengen. Met herfstdecoratie zoals een herfstslinger doe je dit op een gemakkelijke manier.

Decoreer je klas in in herfstsfeer

De herfst; een periode van vallende bladeren, het knusse binnen zitten en vele regen. Juist als je met een prachtig uitzicht op het buiten binnen gaat zitten wil je een knusheid in huis brengen. De mooie kleuren van de natuur haal je natuurlijk graag naar binnen. Met een slinger geef je dan al snel een warme, knusse sfeer en het buiten in de klas of woonkamer. Met herfstdecoratie kan het ook in de herfst met een kleedje en andere decoraties een fijne sfeer thuis hebben. Een herfstslinger is één van de materialen wat je simpel en snel in elkaar zet en waarmee je de herfst kunt vieren. En vergeten je er dan ook geen lekker herfstbaksel bij aan te bieden? Want de geuren kunnen de decoratie alleen maar ondersteunen!

Download de herfstdecoratie

Tips voor het maken van deze herfstslinger:

Bij het maken van deze herfstslinger kun je gebruik maken van de volgende tips:

  • Maak de vlaggetjes niet aan draad vast, maar gebruik natuurlijke raffia. Dit geeft direct een herfstig effect.
  • Zorg voor een knoopje aan elk vlaggetje, zodat ze op hun plaats blijven zitten.
  • Voeg de vlaggetjes met afbeeldingen toe als spatie. Zo kan iedereen de tekst goed lezen. Je kunt ook de vlaggetjes zonder tekst of afbeelding hiervoor gebruiken.

–>Dit materiaal behoort tot een verzameling van herfstmaterialen.

Vorig artikelSjoerd en de stapelstad
Volgend artikelWoordkaarten appels
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in