Herfstbladerenmatrix

0
3714
herfst matrix

Tijdens het werken over het seizoen de herfst kun je hier verdieping in brengen door een bepaalde eigenschap van de herfst centraal stellen. Bijv. bij het werken over herfstvruchten , het bos/de boswachter of juist alleen over bladeren. Ook wanneer je over het algemene project herfst werkt sluit dit spel aan.

Zo speel je de herfstbladeren matrix

Een matrix is een spel om te oefenen met het classiferen op bepaalde eigenschappen. In deze matrix gaan de kinderen herfstbladeren classiferen. Er zijn twee verschillende matrixen in deze bundel waarmee de kinderen oefenen met kleur en aantal of kleur en vorm.

Instructies bij de matrix

Voordat je het spel kunt spelen, is het van belang dat je de download uitprint. Vergroot zowel de matrixen als de kaartjes tot A3 formaat. Lamineer de matrixen om het spel vaker te kunnen spelen. Lamineer de kaartjes en knip ze uit tot losse kaartjes en plaats deze in een kleine mand.

Download herfstbladerenmatrix

Print deze download uit en volg de instructies. Hierna kun je het spel meerdere malen spelen:

Veel speelplezier!

Vorig artikelDe blaadjesdief
Volgend artikelLeren met natuurlijk herfstmateriaal
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in