Gooi een verhaal ‘worden wat je wil’

0
6103
kinderboekenweek worden wat je wil

De kinderboekenweek 2021 staat in het teken van ‘worden wat je wil’ Oftewel de vrijheid om een keuze te maken voor de eigen toekomstdromen. Wanneer wij een voorstelling maken van de inhoud van een beroep blijven we vaak denken in dezelfde kaders. De kinderen leren dit vandaag met dit spel helemaal vrij te fantaseren buiten de gebaande paden. 

 

Zo gooi je een verhaal!

Deze materialen heb je per kind nodig:

Zo speel je het spel:

  • Print voor elk kind een blad uit de download: Gooi een verhaal ‘worden wat je wil’
  • Laat de kinderen met een dobbelsteen gooien. De eerste keer gooien ze voor het persoon, de tweede keer voor de gebeurtenis en de derde keer voor de plaats. Laat de kinderen de vakjes omcirkelen.
  • Zorg voor schrijfpapier. Laat de kinderen een verhaal schrijven met de hoofdpersoon, gebeurtenis en de plaats. Laat de kinderen een spannend verhaal schrijven.
  • Na het schrijven kunnen de kinderen er een leuke tekening bij maken.

Vervolg op het schrijven van de verhalen

Het geeft natuurlijk al fantastisch veel plezier om de verhalen te bedenken of te schrijven. Toch kun je er nog veel meer mee, zoals:

  • Laat de kinderen in groepjes de verhalen uitspelen.
  • Laat de kinderen de verhalen aan elkaar voorlezen.
  • Wissel de verhalen van elkaar en verzin een alternatief einde of laat de kinderen het verhaal van een ander afschrijven.

 

 

 

Vorig artikelLeesbingo worden wat je wil
Volgend artikelGetallenlijn voor het wisbord
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in