GEZOCHT: laptop voor een ondernemende leerkracht

0
1993
laptop kopen

Je zou de advertentie zo kunnen plaatsen, want wat is een leerkracht zonder laptop? Deze leerkracht kan niet zonder. In deze blog vertel ik je over mijn zoektocht naar een laptop die past bij de veeleisende taken van elke leerkracht. 

 

Dit is waarom je een laptop wil kopen…

Zonder een goede laptop kan ik niet meer. Op elke plaats kan ik werken aan mijn website, maar maak ik ook graag lesmateriaal voor in de klas. De vrijheid die een laptop mij geeft, is dat ik ook dit keer weer een laptop wil kopen. In de avonduren ben ik gerust nog bezig met de administratie voor mijn klas en soms is dit gewoon fijner om op de bank of op het dakterras te werken…

De keuzes voor specificaties: hellup?!

Maar nu ga ik dus op zoek naar een nieuwe laptop want mijn oude is trager geworden en alles werkt niet meer zo soepel. Dit heb ik geprobeerd op te lossen met een digitale opruiming maar hij is op. Dus begint mijn zoektocht al met denkwerk:  waar moet een laptop voor een leerkracht en als persoon aan voldoen?
Natuurlijk denk je misschien dan aan formaat, kleur, merk, maar er is nog zoveel meer.

Een laptop kopen is zoveel makkelijker met deze keuzehulp. Zij helpen jou de keuze te maken bij alle specificaties en delen ook andere afwegingen met je. Ideaal… want deze juf heeft weinig te vertellen over processoren of bijv. grafische kaarten. Maar eigenlijk is dit natuurlijk wel belangrijk wanneer je mooie materialen wil maken. Of snel je administratie wil doen….en dan gebruik je hem vast nog voor veel meer! Toch twijfel ik altijd nog even, maar ik ben dan altijd nog erg blij dat je vaak een aantal laptops kunt vergelijken met elkaar.

laptops vergelijken

Beknibbelen op de prijs?

Naast het gebruik van de keuzehulp, kijk ik ook nog even bij de laptop aanbiedingen. Is één van mijn favoriete laptops in de aanbieding?
Met al deze hulpmiddelen is het mij gelukt om een keuze te maken. Aan deze keuze hangt ook een prijskaartje. Natuurlijk probeer ik mijzelf te overtuigen dat deze investering het ook waard is en mij veel plezier zal geven.
Ondanks dat blijf ik het lastig vinden: kies je voor mindere kwaliteit of snelheid of een wat duurdere aankoop? Maar de beknibbel-wekker is voor mij wel ideaal.

Op dit moment tik ik deze blog nog op mijn laptop, hij is aan vervanging toe, maar ik kan nog wel een korte tijd wachten. Dus we gaan even beknibbelen, totdat er een waarschuwing komt dat het product de juiste prijs heeft of een leuke aanbieding voorbij komt.  Ik wacht nog even af met een laptop kopen en ondertussen werk ik nog even verder aan een aantal nieuwe materialen en plannen, totdat er een beknibbel-rinkeltje zal klinken.

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Knibble. 

Om te bewaren:

laptop kopen voor leerkracht

Vorig artikelZo neem je afscheid van een klas!
Volgend artikel5 tips tegen een zomerleesdip!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in