Je kunt je schooljaar als juf/meester niet starten zonder….

0
6324
je kunt een schooljaar niet starten zonder

Op een kalme manier ben ik mijzelf rustig aan het voorbereiden voor een nieuw schooljaar. Maar ik besef mij ook dat mijn huis vol staat met materialen die ik nu écht niet kan missen!  (tenminste daar overtuig ik mijzelf van)   Want wat is onze klasinrichting zonder deze materialen?

je kunt een schooljaar niet starten zonder

 

Materialen die je écht moet hebben!

Printer

printer-159612_1280Aan het eind van de zomervakantie heeft mijn printer het maar druk. Want alle nieuwe materialen die gemaakt zijn voor de thema’s moeten netjes worden uitgeprint. En vooral nu allemaal direct, zodat ik lekker ’s avonds op het terras kan zitten knippen/snijden. Want als kleuterjuf heb je nu toch alle tijd en wat is er heerlijker dan knutselen aan nieuwe materialen?  Dat je daarom de volgende dag op de fiets moet springen om nieuwe cartridges te halen, daar hebben we het maar even niet over. Of je bent in de laatste schoolweek veelvuldig bij de printer op school te vinden. En als het kopieerapparaat er dan even mee stopt, dan weet je weer hoe het schoolleven eruit ziet.

Lamineerfolie/ apparaat

In grote hoeveelheden gaat het er doorheen: lamineerfolie! Al die mooie nieuwe materialen (want elk jaar moet er toch weer iets nieuws zijn toch?) En elk nieuw spelletje dat gemaakt is, heeft ook een mooi laagje nodig zodat we het nog lang kunnen bewaren! En het lamineerapparaat zorgt ervoor dat alle materialen ook gebruiksvriendelijk worden. Wat zouden we toch een dag zonder deze materialen moeten?

Papier

Eigenlijk is dit wel een bijzondere in de hele rij, want eigenlijk kunnen we het schooljaar niet zonder papier. Maar ja, het lamineren gaat toch niet helemaal lukken zonder al die vellen papier met een leuke opdruk. En als we niet printen, dan gebruiken we het papier nog vele andere dingen!

magnetisch plakbandMagnetische plakband

Misschien zal niet iedereen dit herkennen, maar magnetisch plakband gebruik je toch nog wel erg veel. Alle woordkaartjes krijgen na het lamineren een stukje plakband zodat ik ze allemaal op kan hangen in de klas.

Tassen

Klinkt misschien een beetje raar, tussen alle gebruiksmaterialen. En toch kan ik niet zonder mijn verzameling tassen!  (Ja het zijn toch handige hebbedingen de tassen van de NOT en CNV) Want waar moet je in de vakantie alle materialen verzamelen die je gekocht hebt omdat ze écht heel handig of leerzaam zijn het volgende schooljaar.  In tassen dus! En wanneer er één vol is, dan vul je gewoon een tweede. Want die gratis tassen heb zo toch een functie. Maar oh wat een gesleep naar school met alle spullen!  (Oh, en wat had ik ook alweer bedacht met dit materiaal?!)

prentenboeken thema politie thema agentPrentenboeken

Het hele jaar kun je je inhouden:  het kopen van prentenboeken. Maar wanneer het vakantie is, zie je opeens zoveel mooie, nieuwe prentenboeken verschijnen. Tja… en wat doe je dan?  Maar als je soms denkt dat je je geld beter aan iets anders had kunnen uitgeven, maak je geen zorgen. Deze prentenboeken passen precies bij de nieuwe thema’s van het komende schooljaar.  Je weet dat het thema nog aantrekkelijker zal zijn, toch?

 

Herkenbaar?  Maar het is toch fijn om te weten ondanks deze rarigheden we fijn het schooljaar kunnen starten.  Een heel fijn, leerzaam en gezellig schooljaar toegewenst!

 

 

Lees meer:

Vorig artikelAlles wat je wilt weten over…. kringactiviteiten
Volgend artikelKindgesprekken met kleuters
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in