een feesttaart in de klas

Wat is nu een feest zonder taart?
Het is erg leuk om op de tafel een ‘geweldige’ feesttaart te hebben staan. En wat is er mooier om de kaarsjes te mogen uitblazen? Maar waar moet je allemaal aan denken bij het aanschaf van zo’n feesttaart?

feesttaart

Uiterlijk

Je kunt de taarten in verschillende thema’s en in verschillende maten verkrijgen. Vierkant of rond,  enkele of stapeltaart en welke decoratie wil je hebben?  Denk voordat je een taart gaat bestellen hier over na.  Om een idee te krijgen is het goed om voorbeelden te bekijken.

Uit welke materialen bestaat uit een taart?
De taarten worden gemaakt van piepschuimvormen.  Deze worden dummy’s genoemd.
Deze worden bekleed met marsepein/fondant.  Meestal worden er een aantal waxinelichtjes naar keuze op geplaatst. Hierna worden met fondant decoraties aangebracht in het gewenste thema.  Deze decoraties worden meestal gemengd met tylose zodat het fondant echt uit zal harden.  Hierna kan een dymmytaart worden afgespoten met haarlak zodat het in de zon niet snel zal verkleuren.

Waar bestellen?

Misschien ben je zelf zo creatief dat je zelf een taart kunt maken, maar dit is vaak wat pitiger dan een ‘gewone’ taart bekleden. Ik raad je aan om vooraf een aantal keer te oefenen met het bekleden van een dummy.
Mijn ervaring is dat je het voor een voordelige prijs én een taart met jouw ontwerp kunt laten maken door hobbybaksters.  Om een bakster in de buurt te vinden kun je een oproep plaatsen op DLT forum.  Na aanmelding kun je een oproep plaatsen bij het onderdeel: ‘bakken voor anderen’   Beschrijf hier zo volledig mogelijk jouw wensen voor de taart, welke omgeving je woont, wat eventueel je budget is.  Hobbybaksters en ook professionele bakkers zullen je een mail sturen met voorbeelden/prijsopgaven.

Waar moet je nog extra aan denken bij het gebruik van een verjaardagstaart?

* Brandvoorschriften:   mag en kun je in de klas wel waxinelichtjes aansteken?  Kies anders voor waxinelichtjes op batterij  (o.a. verkrijgbaar bij blokker/marskramer)
* Bewaar de dummytaart op een donkere, stofvrije plek.

 Zelf een feesttaart maken?  In mijn blog ‘Hoe maak je zelf een feesttaart?  geef ik je een aantal tips en tricks!

handtekening

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in