Een kerstkaart voor een ander

1
1513
kerstkaart

Vorig jaar schreef ik al dat we juist tijdens de kerstperiode aandacht mogen besteden aan de kerstgedachte. In deze blog gaf ik tips die makkelijk uitvoerbaar zijn met je klas. Eén van de tips is het versturen van een kerstkaart, juist naar de mensen die het moeilijk hebben of eenzaam zijn. Om je hier een handje bij te helpen deel ik vandaag kerstkaarten die je zo kunt inzetten en samen met je klas anderen kunt verrassen met een kaart.

Een kerstkaart met een persoonlijke touch

Natuurlijk kun je redelijk voordelig hele pakketten met kerstkaarten kopen. Toch vind ik het fijn wanneer kinderen er een persoonlijke touch aan geven. Juist dan komt het bij de ander extra binnen dan er ook aan hen gedacht wordt.
Deze persoonlijke touch kun je geven door een persoonlijke creatie te maken of juist een persoonlijke tekst achter te laten.

Download voorbeeld kerstkaarten

Natuurlijk kun je zelf een lege kaart aan de kinderen geven, maar niet elk kind vind dit fijn. Daarom is het fijn om een template van een kerstkaart te hebben. Om deze reden heb ik deze kaarten voor je ontworpen:

Maak er een educatieve uitdaging van!

Vanaf groep 4 kun je kinderen ook de kinderen gerust een persoonlijke tekst laten schrijven. Besteed wel eerst tijd aan wat je op een kaart voor een onbekende kunt schrijven. Laat de kinderen een persoonlijke boodschap vanuit het hart schrijven aan een ander.

–>Deze schrijfactiviteit is een onderdeel van alle kerstblogs met lesmateriaal (lezen, rekenen en spelling) en materiaal voor kerstdiner en kerstviering

Vorig artikelLesmateriaal ziek zijn: Behandel je knuffel
Volgend artikelAchtergronden kerstfeest
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in