Dit voorjaar moet jij deze series zien!

0
1291

Oke, de tijd nemen voor films en series? Eerlijk, daar neem ik nauwelijks de tijd voor. Ik wil teveel dingen doen in de korte tijd die ik heb. Dus vaak staat een aflevering op de achtergrond aan en ondertussen maak ik schoon, ruim ik op, vouw ik de was op etc. In mijn overige tijd kies ik er sneller voor om een goed boek te lezen of iets te creeëren. Bankhangen, dat is niet iets voor mij. Ondanks dat ik er dus weinig tijd voor neem, zijn er dit voorjaar toch wel een aantal series die je echt moet zien!

 

Dit voorjaar moet jij deze series zien!

Zoals ik schreef ben ik geen echte kijker: hier is dan ook geen netflix, pathe thuis of videoland in huis. Wanneer ik films/series kijk, dan vermaak ik mij met NPO start en rtlXL. Veel programma’s zijn hier terug te kijken, alleen moet je vaak wel binnen een week kijken.

Maar welke programma’s staan er nu in het voorjaar gepland die je echt moet kijken?

  1. Judas

Ik heb onsteld het boek Judas van Astrid Holleeder gelezen. Daarna las ik het vervolg hierop: Dagboek van een getuige. 
Ik kon mij niet voorstellen dat iemand in zo’n situatie zou kunnen leven, waarin eigenlijk weinig mogelijkheden zijn:  meewerken of getuigen tegen.   Ik ben dan ook benieuwd of deze sterke gevoelens die ik bij het boek had, ook heb bij het kijken van deze serie.
Vanaf 6 januari bij RTL

2. Wie is de mol?

Het kan je natuurlijk niet ontgaan zijn dat er weer een nieuw seizoen Wie is de Mol? op tv komt. Zelf kijk ik hier al maanden naar uit. Als puber kwam ik toevallig dit programma tegen op tv en raakte ik verslaafd. Dit was toen het derde seizoen en iedereen kon het zijn, behalve George. Je raadt het al: de mol was George. Ik kon het niet geloven. Ik vond de serie met onbekende Nederlanders erg leuk, al is het nu met bekende Nederlanders ook leuk. De laatste jaren zijn er wat minder erg bekende Nederlanders, maar zijn de mensen goed gescreend en leer je mensen toch op een hele andere manier kennen!
Je kunt het spel meespelen via de app, maar ik speel liever het spel thuis op de bank met de mensen om ons heen.

Vanaf 5 januari op NPO1

3. De Luizenmoeder

Er is al veel gezegd en geschreven over de Luizenmoeder, maar er is toch ook wel veel herkenning over school en ouders. Per keer vond ik de verhaallijn wel wisselend; soms was het echt heel leuk uitgewerkt, andere keren was het een beetje zwakjes. Het leverde genoeg gespreksstof op voor in de teamkamer. En nu komt seizoen 2, kijken dus!

Vanaf 10 februari op NPO

4. Oogappels

Heb ik al aangegeven dat ik vind dat de laatste twee jaar er steeds meer goede series gemaakt worden met sterrenacteurs en goede verhaallijnen? Ik denk dan aan de 12 van Oldenheim (yes, komt ook een nieuw seizoen 2) en Vlucht HS13 bijvoorbeeld. Nu lijkt er weer zo’n goede serie aan te komen, maar eigenlijk is er nog niet veel van bekend. Dus even afwachten of dit ook weer een leuke serie gaat worden.

5. Heel Holland bakt

Als dat nog niet genoeg is, is er dit keer een wintereditie van Heel Holland bakt. Er zijn al een aantal afleveringen uitgezonden, maar deze serie gaat in het nieuwe jaar gewoon verder. Lekker knus op de bank en ondertussen met iets lekkers in de hand!

De afleveringen zijn hier terug te kijken en je ziet nieuwe afleveringen op zondagavond op NPO1.

 

Vorig artikelNu is het tijd voor een digitale opruiming!
Volgend artikelClose reading -werken aan dieper tekstbegrip-
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in