Deze hapjes maak jij voor het kerstdiner!

0
3589
hapjes voor kerstdiner

Misschien kreeg je pas geleden al de informatie over het kerstdiner voor de kinderen op school en werd er gevraagd om ook een bijdrage te leveren aan dit kerstdiner. Nu weten we allemaal dat het struggeling is om je te verdelen tussen opvoeding/thuis en werk en andere verplichtingen. Dus hoe zorg je ervoor dat het kerstdiner een succes wordt en past dit ook nog binnen jouw programma?  In deze blog laat ik je verschillende hapjes voor het kerstdiner zien, vaak met een ‘maak het jezelf makkelijk-tip’ en een aantal hapjes die toch aankleden en makkelijk gekocht zijn. 

hapjes voor kerstdiner
brownie kerstbomen

Deze hapjes passen helemaal bij het kerstdiner voor kinderen!

Kersttulband

Bak een cake. Je kunt hierbij een bakmix voor kopen, zodat je zeker dat dit moet lukken. Laat chocolade smelten en giet dit over de tulband. Laat je kind de tulband versieren met verschillende kerstchocolade zoals kerstkransjes.

Maak het jezelf makkelijk tip: Koop een kersttulband zodat je alleen nog voor de versiering hoeft te zorgen.

Toren vol kerstsoesjes

Koop een pak slagroomsoesjes en laat deze ontdooien. Stapel ze in de hoogte op. Stapel ze op een mooi bord of school met een kerstuiterlijk. Smelt wat chocolade en giet dit over de stapel soesjes heen. Laat je kind de stapel versieren met kerstdecoratie zoals eetbare kersthulst of sprinkels.

Maak het jezelf makkelijk-tip:  Koop smeltchocolade zodat je het even snel in de magnetron kunt opwarmen.

kerstdiner voor kinderen

Kaasstengels

Dit vraagt iets meer van je tijd, maar was bij ons laatste kerstdiner een echte hit: de kaasstengels.
Rol bladerdeeg uit en snij verschillende lange stroken bladerdeeg. Klop een ei los en smeer dit over het bladerdeeg. Bestrooi de stroken bladerdeeg met sesamzaadjes, geraspte kaas of maanzaadjes.  Bak de stengels af volgens de verpakking van bladerdeeg. Zet na het afkoelen van de stengels ze in een glas.

Maak het jezelf makkelijk-tip: tegenwoordig kun je een kant en klaar bladerdeeg vinden in het koelvak. Deze is vaker langer en kun je zo uitrollen en snijden.

Bladerdeeg- knakworsthapjes

Laat de bladerdeeg-vellen ontdooien. Koop een blik met cocktail knakworstjes en laat deze knakworstjes uitlekken. Snij een bladerdeegvel in 4 vierkantjes. Leg een cocktail knakworstje in het midden en vouw de bladerdeeg om het cocktailworstje heen. Bak nu de hapjes af volgens de verpakking van de bladerdeeg.   Leg ze na het afbakken in een schaaltje.  Zelfs op het laatste moment afbakken is niet erg, want ook warm zijn ze erg lekker!

simpele hapjes kerstdiner

Kerstboom brownies

hapjes voor kerstdiner

Maak brownies volgens dit recept van Laura’s Bakery. Smeer het deeg uit over de hele bakplaat. Bak nu de brownies af. Snij na het afkoelen de brownie in verschillende driehoeken. Gebruik de decoratiestiften van Dr. Oetker om de brownies te versieren.

Maak het jezelf makkelijk-tip: koop een pak browniemix om snel een makkelijk de brownies te bakken en soms kun je dit zelfs kant- en klaar in de supermarkt vinden.

Andere makkelijke en snelle tips voor kerstdiner voor kinderen:

  • Is het bakken of koken niet iets voor jou en wil je wel je bijdrage leveren?  Stel bij de leerkracht voor om decoratie/versiering van de klas aan te schaffen. Een leuk tafelkleed of een lichtslang maakt er een gezellige ruimte van. Leuke kerstplacemats bij het kerstdiner erbij en de kersttafel is helemaal af.
  • Maak ca. 10 stuks per hapje. Misschien denk je dat het niet veel is, maar wanneer je samen met nog 29 ouders hapjes maakt staat de tafel snel vol. En wie eet dit allemaal op?
  • Probeer rekening te houden met verschillende dieetwensen wanneer dit mogelijk is. De leerkracht zorgt er vaak voor dat er een alternatief is voor deze kinderen, maar soms is jouw hapje snel aan te passen.

Andere hapjes die simpel en snel te regelen zijn:

  • Koop kant- en klare gehaktballetjes en warm deze op in kant- en klare pindasaus. Prikkertjes erbij leveren en klaar.
  • Zet piccolini’s in de oven terwijl je de kids klaarmaakt voor het kerstdiner en pak ze in aliminiumfolie.  Geloof mij:  daar genieten de kids enorm van.

Fijne kerstviering!

–> Deze blog over het kerstdiner maakt deel uit van een reeks blogs met lesmateriaal rond kerst en materiaal voor kerstviering en kerstdiner.

Vorig artikelNieuwe kerstliedjes voor de kerstviering!
Volgend artikelBewegend leren rekenen met chocolademunten
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in