paasdecoratie materialen

Het paasfeest komt in zicht. Dit wil je graag laten zien in de klas en misschien wil je je onderwijsaanbod hier zelfs op aan laten sluiten. Er zijn veel verschillende paasmaterialen te vinden in de verschillende winkels. Ik zet ze voor je op een rij:

Paasmateriaal bij Hema

Bij de Hema zijn erg leuke paasmaterialen te koop. Dit zijn mijn aanwinsten:
paasdecoratie materialen

  • Stuiterei:  tijdens thema ‘het restaurant’ had ik een rekenactiviteit met eieren. De kinderen vroegen toen: ‘Is hij echt?’ Hoe leuk is om een bewegingsspel te bedenken met deze stuiterei?
  • Kuikentjes: Deze bekende kuikentjes waren er al in mijn jonge jaren, maar zijn nog steeds heel goed te gebruiken bij spelletjes.
  • Gekleurde eieren:  deze eieren zijn open te maken (zoals bijv. de verrassingseieren) Deze eieren zijn lekker groot dus je kunt er van alles in stoppen. Leuk materialen om veel verschillende kringactiviteiten mee te bedenken, maar ook goed te gebruiken bij spelletjes.

Decoratie voor Pasen bij Blokker en Kruidvat

paasdecoratiemateriaal

Bij de Blokker en Kruidvat zijn voldoende paasmaterialen te vinden, maar deze zijn minder geschikt om te gebruiken in de klas. Bij de blokker zijn erg leuke materialen te vinden om de paasttafel mee aan te kleden. Toch heb ik nog een aantal materialen kunnen scoren.

  • Rieten mandje: een leuk mandje dat je als decoratie kunt gebruiken, maar ook om een nest voor een kip te maken. Stevig materiaal en dus voor vele doeleinden te gebruiken. Wel een prijzig mandje; in meerdere kleuren verkrijgbaar (Blokker)
  • Vulling voor mandje: voor een euro heb je leuke materiaal om meerdere mandjes te vullen ipv stro. (Kruidvat)

Assotiment paasmateriaal bij Zeeman

Bij de zeeman waren er ook verschillende paasmaterialen voor in huis beschikbaar. Ik ben even op zoek geweest naar materialen die je in de klas goed kunt gebruiken:

paadecoratiemateriaal

  • Chocolade paaseitjes: op dit moment zijn de paaseitjes erg duur en de kinderen in de klas spelen er graag mee. Zo gebruik ik graag de weegkaarten van juf Shanna. Zeeman heeft een zak van 500 gram te koop voor minder dan 2 euro. Koopje!
  • Decoratie-eitjes: bij het prentenboek waar wij over werken, gaat het over verschillende paaseieren zoals bijv. kleur en vorm. Deze decoratie eitjes zijn dan ook erg leuk om bij de verschillende spelletjes en bij kringactiviteiten te gebruiken.

Welke activiteiten je met deze materialen kunt ondernemen? Misschien borrelt er bij jou direct van alles op, maar misschien ook niet. Wacht dan rustig af….
(want je hoort hier zeker meer over!)

 

logo jufanja.eu

 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in