Decemberchallenge #8: Dit vind ik zo fijn aan de decembermaand!

0
1287
Dit maakt december zo fijn

Tijdens de #decemberchallenge2018 schrijven verschillende bloggers over verschillende winterse onderwerpen. In deel #8 vandaag over alles wat december fijn maakt. Dit vind ik zo fijn aan de decembermaand: 

 

Dit maakt december zo fijn!

Misschien heb je al eerder blogs gelezen over mijn herfst- en winterbelevenissen en dan blijkt daaruit dat ik eigenlijk helemaal geen herfst- en wintermens ben. Dus als ik iets fijn moet noemen, is dat eigenlijk best wel lastig.

Toch hoef ik niet heel erg na te denken en kom ik eigenlijk toch op een aantal dingen die ik eigenlijk (al zal ik dat misschien niet zo snel toe geven) wel heel fijn vind aan de winter.

Dit maakt december zo fijn

 

Dus..  daarom vind ik de decembermaand zo fijn:

 • Je helemaal in een dekentje wikkelen en lekker op de bank tussen de kussen kruipen is helemaal zo gek nog niet.
 • Chocomel is toch alleen lekker in de decembermaand? En ja, dan mag er ook een lekkere toef slagroom bij, want verder drink je dit het hele jaar toch niet?
 • Eindelijk kun je dan je kaarsen-verzamel-verslaving weer een boost geven. Er worden in de decembermaand zoveel kaarsjes hier aangestoken, dat ik echt weer nieuwe, mooie, vreemdsoortige, lekkerruikende of gewoon hele normale kaarsen moet kopen.
 • Je bent lekker veel in huis, dus alle tijd om het huis eens goed aan te kleden en dus lekker te knutselen aan kerstdecoratie.
 • ’s ochtends in het donker op de fiets naar het werk is niet alles, maar lekker de dag gezellig starten in het donker met wat lichtjes is toch wel heel gezellig en knus.
 • Een lekker bord vol hutspot of stamppot rauwe andijvie, ja, daar kan ik helemaal naar uitkijken. Lekker tijdens de wintermaanden genieten van deze maaltijden.
 • de vrije dagen in december zijn ook wel fijn. Heerlijk genieten van het thuis zijn!
 • De mooi verlichte straten maken het erg leuk om ’s avonds lekker in het donker te wandelen en te genieten van alle lichtjes
 • Van mij mag het lekker gaan vriezen; dik aankleden en lekker fietsen!
 • En de Koek&Zopie moeten we natuurlijk ook niet vergeten. Lekker na een dag (of fietstocht) door de kou.
 • Een pan snert maken en lekker hiervan genieten in huis op een dag waar niets moet en alles kan.
 • Een bezoek brengen aan een kerstmarkt mag ik december natuurlijk niet vergeten.
 • En als iedereen dan vrij is, is het nog leuker om lekker een kerstfilm te kijken in de bioscoop.

 

 

Ik kijk nu al uit naar deze decembermaand! Wat zal ik dit jaar allemaal gaan doen?
Wat is jouw ultieme decemberbelevenis?

 

 

 

 

 

Vorig artikelDecemberchallenge #6: mmm…..winterkost!
Volgend artikelDecemberchallenge #10: Bucketlist
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in