Decemberchallenge #5: Zo vier ik pakjesavond!

0
1317
Zo vier ik pakjesavond

Tijdens de #decemberchallenge2018 schrijven verschillende bloggers hoe zij de decembermaand beleven. Op dag #5 schrijven wij over pakjesavond. Want zo vier ik pakjesavond!

Zo vier ik pakjesavond

 

Zo vier ik pakjesavond!

Eerlijk, het echte pakjesavond heb ik al bij de aankomst van Sint gevierd. Door de vele verjaardagen in december was dit de datum dat wij als familie bij elkaar kwamen om het sinterklaasfeest te vieren.

Invulling van pakjesavond

Al eerder schreef ik over mijn leukste herinnering aan het sinterklaasfeest. Ik vond het dan ook jammer dat er een tijd is geweest dat we het niet meer vierden. Ik ben dan ook een echte sintliefhebber, al merk ik wel dat wanneer je geen kinderen hebt dit toch anders is.  Al geniet ik, tijdens mijn werk, enorm van de kinderen.  Na de geboorte van mijn (inmiddels drie) neefjes is ons pakjesavond weer helemaal terug!Een bezoekje?

Nee, een bezoek aan mijn ouders is nog niet geregeld, maar toevallig zijn vandaag de muziekpieten meerdere keren langs ons huis gereden. Heel gek, maar mijn neefjes hadden hier weinig boodschap aan.
Alleen het kloppen aan de deur en het strooigoed rapen is al een belevenis. En dan komt er opeens een zak tevoorschijn vol met cadeautjes!

 

Wat zit er in de zak?

Wij zijn minder van de cadeautjes voor elkaar als volwassenen te kopen. De zak zit dus vol met leuke kleine cadeaus voor iedereen voor de drie kleine neefjes. Dit jaar zijn de oudsten zich echt bewust van het sinterklaasfeest. De blijheid bij het zien van een pakje is geweldig om te zien. De pakjes zijn snel uitgepakt en de kids spelen lekker. Dit jaar waren er tot mijn verrassing ook een paar kleine cadeautjes voor mij. Blijkbaar heb ik ook goed gezongen, want de volgende ochtend vond ik een heerlijke witte chocoladeletter in mijn schoen.

Voor mij is het sinterklaasfeest het moment om lekker even bij te praten met mijn broers, schoonzussen en ouders. En eigenlijk geniet ik op dat moment ook lekker van alle sintlekkernijen. Ik gun mijzelf dit niet omdat er echt nog wat kilootjes af moeten, maar op zo’n avond mag ik dat even loslaten. Heerlijk!  Gevulde speculaas, chocolade kruidnoten en borstplaat….  mmmm…

sinterklaascadeautjes in de zak

En hoe ziet dan deze pakjesavond eruit?

Vanavond zal waarschijnlijk niet heel bijzonder zijn. Ik zal moe van een dag werken op de bank zakken en misschien nog wat klusjes voor mijn werk doen. Maar ik probeer er toch iets speciaals van te maken door te zorgen voor een lekkere beker warme chocolademelk mét slagroom en iets lekkers erbij.

Vriendlief vind het niets, maar vaak zorg ik vijf december ervoor dat de kerstboom in huis komt te staan. Een dag later komt hij vaak op school te staan, maar dan heb ik weinig zin meer om thuis ook aan nog een boom te versieren. Dus een pakjesavond bij de kerstboom met lekkere warme chocolademelk, kaarsjes én wat lekkers.  Voor ons is dit altijd een fijne sinterklaasavond!

Hoe vieren jullie pakjesavond?

Vorig artikelDecemberchallenge #4: Herinneringen aan sinterklaasfeesten
Volgend artikelLezen in de kerstvakantie met de kerstleesbingo!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in