Decemberchallenge #3: budget voor pakjesavond

0
1160
budget voor pakjesavond

Tijdens de #decemberchallenge2018 schrijven verschillende bloggers over verschillende decemberonderwerpen. In deel #3 schrijven we over de aankoop van pakjes. Hoeveel besteden wij aan pakjes en wat is ons budget? En voor welke pakjes gaan wij dit jaar?

 

 

Budget voor pakjesavond: nog toen ik ‘jong’ was

Sinterklaas was het echt wel voor mij. Ik heb hier altijd zo van genoten en vond het dan ook jammer dat we op een moment thuis zijn gestopt met het vieren van sinterklaas. Het verrassen van elkaar met iets leuks en de gezelligheid vind ik zo fijn aan het sinterklaasfeest.

Als jong kind kreeg ik altijd een cadeau. Vanaf 8 jaar mocht je dan echt met de suprises meedoen en kreeg ik daar 15 gulden voor om te kopen. En daar kon je echt hele leuke cadeaus en handige spulletjes voor kopen. Ik kan mij niet voorstellen dat we dit voor het omgerekende bedrag zouden kunnen kopen.

budget voor pakjesavond

Budget voor pakjesavond: nu

Maar wat is dan een leuk budget voor nu?
Helaas vier ik geen sinterklaas meer, zoals ik het erg leuk vind. Inmiddels zijn er neefjes geboren, maar misschien dat ze er dit jaar wat meer van gaan beseffen. Voor ons is het nu vooral een gezellig avondje zonder pakjes. Voor mijn neefjes zorg ik altijd voor een leuk pakje in de zak.  Maar… een richting voor het budget voor pakjesavond heb ik niet. Ik schenk mijn neefjes graag een prentenboek omdat het voorlezen zo belangrijk is. De toppers uit mijn klas koop ik graag voor hen. En dat budget; daar kijk ik dan even niet heel erg naar.

Op school hebben we wel een budget. Voor €1 kopen we schoencadeautjes en voor €5 kiezen we nog een ‘groot cadeau’ uit. In de bovenbouw krijgen de kinderen €6 om een cadeau voor de suprise te maken.  Wat ik overigens heel fijn vindt van onze school is dat we met een bonnetje/lootje of hoe je het ook wilt noemen werken. Dit bonnentje (met echtheidskenmerk) kan bij een aantal afgesproken winkels omgeruild worden voor cadeautjes.  Een ieder kan dan een cadeau voor hetzelfde bedrag ontvangen en dat is wel zo fijn.

 

 

Maar welk budget voor pakjesavond?

Als ik terug kijk naar mijn pakjesavonden en terug denk aan mijn pakjes, dan besef ik mij dat het budget het cadeau niet maakt tot wat het voor een kind kan betekenen. Eén van de cadeaus staat nu nog steeds in mijn boekenkast (en gebruik ik af en toe in mijn klas) en heeft voor mij zoveel plezier gebracht. Dat vind ik het belangrijkste: bij elk pakje dat ik koop probeer ik te bedenken in hoeverre dit bij de persoon past en of dit echt iets is waar diegene blij van gaat worden.  Budget maakt (tot op een zekere hoogte) dan weinig uit.

Mijn neefjes verras ik ook dit jaar weer met een prentenboek en dit zijn toch wel echte aanraders om jouw kind mee te verrassen:
Nu nog een keuze maken welk prentenboek het gaat worden en of dat nog in Sints budget past 😉

 

Vorig artikelDecemberchallenge #2: Feest in december
Volgend artikelDecemberchallenge #4: Herinneringen aan sinterklaasfeesten
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in