Decemberchallenge #20: De leukste winteruitjes op een rij!

0
1107
de leukste winteruitjes

Tijdens de #decemberchallenge2018 schrijven en kijken verschillende bloggers naar de wintermaand december. We delen onze belevenissen en geven graag tips over winterse en feestelijke onderwerpen. Vandaag schrijven we over winteruitjes. Binnenkort zijn de feestdagen en heb je misschien een aantal dagen vrij om er lekker op uit te gaan. Maar wat zijn nu de must-do tips voor de kerstvakantie?

leukste winteruitjes

 

De leukste winteruitjes

De decemberperiode is elk jaar weer verrassend. Is het weer om lekker naar buiten te gaan? Of is het juist weer om binnenactiviteiten te zoeken?  Wat maakt een uitje nu geschikt? Ik denk dat we het er uiteindelijk om gaat dat je samen plezier hebt en zo lekker samen kunt genieten. Ik denk dat deze winteruitjes zo leuk zijn dat ze zeker in de winterperiode leuk zijn om te doen:

Op het ijs

leukste winteruitjesAls echte Nederlander moet je natuurlijk zeker in de winter even het ijs op. Eerlijk; ik doe dit ook te weinig. Elke keer staat ik weer te stuntelen, maar na een half uurtje oefenen ga ik vooruit hoor. Zeker voor kinderen die wat minder angst om te vallen hebben is dit heerlijk. Maar wat natuurlijk nog mooier zou zijn is om echt op natuurijs te schaatsen. Ik heb daar goede herinneringen aan en ik gun het ieder kind (en volwassene) om lekker te schaatsen op natuurijs, met een winterzonnetje en koek en zopie.  Neem hier lekker de tijd voor en ’s avonds lekker bij de kachel weer opwarmen. Ik kijk er nu al uit! Zullen we dit jaar een echte vrieswinter krijgen?

Kerstfilm

In de winter is het echt tijd om een (nieuwe) kerstfilm in de bioscoop te gaan zien. Allereerst is het daar natuurlijk heerlijk vertoeven en is er genoeg lekkers in de buurt.  😉
Maar kerstfilms hebben vaak ook een goede boodschap over samenzijn/ liefde voor elkaar dat je ook nog met een goed gevoel naar huis gaat. En natuurlijk is de film verwerkt met een kerstsfeertje waar je lekker mee van kunt genieten.

Tegenwoordig is het helemaal niet zo moeilijk om je huis om te bouwen tot bioscoop. Je kunt zelf door Netflix of Pathe Thuis echte kerstklassiekers bekijken. Zelf heb ik bewust de keuze gemaakt om hier geen abbonement te nemen, dus ik ben vooral aangewezen op de klassiekers op de televisie. Laat me raden; zullen Home Alone en Sissi dit jaar weer worden uitgezonden? Zelf kun je er ook thuis wat leuks van maken, door samen iets lekkers te bakken óf wat lekkers in huis te halen.de leukste winteruitjes

Ga er op uit!

Ja, maar waar heen dan zul je je afvragen. Ik denk dat er voldoende natuur in Nederland is om echt lekker van te genieten. Kleed je lekker warm aan, neem een thermoskan vol met warme chocolademelk of hete thee mee en ga op pad. Helemaal leuk als het ’s nachts het heeft gevroren of heeft gesneeuwd. Ontdek samen de natuur en geniet lekker van de buitenlucht. Leuke natuurgebieden zijn o.a. de Utrechtse Heuvelrug of de Hoge Veluwe. Maar er zijn ook zeker kleinere, maar leuke natuurgebieden.

Kerstmarkt

Een kerstmarkt bezoeken is op zich al een belevenis. De muziek en aankleding met de kraampjes maken het tot een prachtige geheel. Zeker het bezoeken waard! Ik heb verschillende kerstmarkten in Nederland bezocht, maar de kerstmarkt in Maastricht is wel erg mooi en sfeervol. Ook de Christmas fair in Haarzuilens is het bezoeken waard, al is dit grootser opgezet. En zo zijn er ook vele lokale kerstmarkten die voor een leuke bezigheid zorgen.

leuke winteruitjes

Uitverkoop van het tuincentrum

Dit is voor mij echt een belevenis. De kerstshows vind ik eigenlijk helemaal niets. Maar de uitverkoop, daar kan ik dan wel weer van genieten. Ik kan een lange tijd struinen tussen alle ‘laatste’ spullen om weer een leuk hebbendingentje te hebben om volgend jaar het huis weer verder te decoreren. Jij begrijpt nu wel waar ik tweede kerstdag te vinden ben…

 Wintersuitje: een sneeuwwandeling

Een sneeuwwandeling geeft natuurlijk een op en top winters gevoel. Zelfs wanneer het ’s avonds laat nog begint te sneeuwen, ga ik er met een lichtje op uit. Hoe heerlijk is het om dan in een witte wereld te wandelen. Ik kijk al uit naar de sneeuw!

 

Echt origineel ben ik waarschijnlijk niet met mijn winteruitjes. Eigenlijk ben ik veel meer een binnenmens en geniet ik even goed van een leuke bezigheid aan de keukentafel met een lekkere warme thee. Ondanks dat ga ik voor de prachtige natuur toch uit huis want daar kun je alleen in de winter van genieten he?  
Eigenlijk ben ik wel nieuwsgierig of jullie wat minder standaard winteruitjes hebben gepland? Laat jullie tips hier achter in een reactie. Misschien dat je mij nog kunt inspireren. 

 

 

Vorig artikelDecemberchallenge #16: Kerstliedjes die mij een kerstgevoel geven…
Volgend artikelDecemberchallenge #23: Kersttruien; lelijk of juist hip?
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in