Decemberchallenge #11: zo ziet mijn kerstboom eruit!

0
1122
#11 zo ziet mijn kerstboom eruit

Tijdens de #decemberchallenge2018 schrijven verschillende bloggers over verschillende winterse onderwerpen. In deel #11 vandaag over hoe mijn kerstboom eruit ziet. Want ook hierbij is de keuze reuze!

#11 zo ziet mijn kerstboom eruit

Zo ziet mijn kerstboom eruit!

Misschien denk je dat ik nu leuk een foto deel, nou niet direct. Want voordat er een kerstboom staat heb je al veel keuzes moeten maken. En elk jaar weer is de keuze nog groter.

Echt of nep

Eigenlijk vind ik een echte kerstboom zoveel fijner; alleen al de geur en het voelen van de naalden. Het hele jaar kijk ik tegen kerstbomen in mijn achtertuin. Nou ja..officieel is het niet mijn achtertuin en zit er nog een slootje tussen, maar kijk ik wel tegen de kerstbomen van de boomkwekerij. Ik denk dat ik het misschien ook een keer leuk zou vinden wanneer juist die bomen lichtjes mogen hebben. Maar de keuze voor in huis is makkelijker: ondanks de lekkere geur van de kerstboom, ga ik toch voor een neppe.
Want ondanks de voordelen, heeft een echt kerstboom toch ook wel nadelen. Vooral eigenlijk de naalden. Want ik kan wel blijven zuigen en na een lange werkweek is dat iets waar ik echt geen zin in heb.

Maar wist je dus je ook nog veel keus hebt wanneer je voor een echte kiest? Je moet niet alleen kijken naar de maat en het uiterlijk, maar ook de behandeling telt mee. Wist je overigens dat je via Kerstboomprijzen.nl ook nog de voordeligste koop kunt vinden?

Toch ben ik blij dat wij niet voor een echte gaan, want in de kerstperiode een tuincentrum bezoeken vind ik geen pretje. Niet vanwege de sfeer, maar de drukte op elk moment van de dag vind ik niets. En dat gesleep dan met de kerstboom; hoe zouden wij deze ooit in onze kleine auto moeten zien te krijgen? En na de kerstperiode; waar laat je de kerstboom dan? Ik geniet het hele jaar van een kerstboom van de boomkwekerij in de achtertuin en met kerst ga ik voor een echte neppe! Nee, mij kun je niet overtuigen om voor een echte boom te gaan!

Vorig artikelDecemberchallenge #10: Bucketlist
Volgend artikelDecemberchallenge #16: Kerstliedjes die mij een kerstgevoel geven…
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in