Decemberchallenge #10: Bucketlist

0
1312
#10 december bucketlist

In de #decemberchallenge2018 schrijven verschillende bloggers over tips en ervaringen over decemberfestiviteiten. In deel #10 schrijven we over onze december bucketlist. 

#10 december bucketlist

Een bucketlist; op de een of andere manier sta ik zo in het leven dat ik elke kans aangrijp en niet doelbewust mijn leven bepaal. Op werkgebied is dit wel iets meer en werk ik graag met korte termijndoelen (max een schooljaar) Deze #decemberchallenge2018 daagt mij dan ook uit om even na te denken. Wat zou ik graag in december ooit nog willen doen?
Uiteindelijk blijkt dit toch helemaal niet zo moeilijk!

December bucketlist

In deze december bucketlist kun je 10 dingen vinden die ik graag nog zou willen doen!10 dingen die ik altijd nog zou willen doen in december!

  1.  De echte absolute nr 1 zou kerst vieren in New York zijn! Ondanks dat ik helemaal geen kerstmens ben zou ik toch echt sneeuw en de kerstsfeer in New York ervaren. Een bezoekje aan de ijsbaan bij Rockefeller center en de kerstboom bekijken hoort hier ook zeker bij.
  2. Nr 2 is er niets minder om, maar Londen staat over het algemeen op het lijstje waar ik graag nog naar toe zou reizen. Maar juist ook in Londen is de kerstsfeer ook echt te vinden.
  3. Het zegt wel iets denk ik dat op nr 3 weer een reis staat genoteerd. Maar ik zou graag naar een land zoals Lapland gaan. Een echte winterwonderland! Aan de andere kant.. ik ben totaal geen winterliefhebber maar kan zo genieten van (winter)landschappen.  Voor het skieen doe ik het in ieder geval niet.
  4. Schaatsen doe ik eigenlijk te weinig! In de drukke decembermaand zou het juist de tijd moeten nemen voor deze ontspanning. Elke keer lijkt het alsof ik opnieuw moet leren schaatsen, maar wanneer ik de slag te pakken heb ik het heerlijk. He, maar hoe leuk zou het zijn dat ik deze winter zou kunnen schaatsen op de plassen?
  5. Een echte kerstmarkt in Duitsland lijkt mij wel een keer leuk om te bezoeken. De enorme drukte en de lange reis houdt mij nogal tegen.
  6. Bezig met de styling: door alle drukte met verjaardagen, feestjes en de drukke weken op school ben ik vaak toe aan wat rust. Wat lijkt het mij leuk om een kerstfeest te organiseren met alle decoratie en styling ‘dingen’ van mijn hand.
  7. En nee, een kerstdiner koken is niets voor mij. Maar wat zou ik graag allemaal lekkere baksels maken en uitdelen in de omgeving. Tja..ook hier de tijd weer.
  8. Een nieuwjaarsfeest met feestkleding aan: dat lijkt mij heel erg gaaf. Dit jaar gaat deze wens waarschijnlijk al in vervulling!
  9. Het lijkt mij ook een hele belevenis om juist tijdens de korte dagen rond kerst een bezoek te brengen aan een warm land (ook al hou ik eigenlijk niet echt van hele erg warmte) maar gewoon eens om kerst met warmte te beleven lijkt mij een ware belevenis.
  10. Misschien voor sommigen heel gewoon; maar ik zou eens de feestdagen willen doorbrengen in pyama op de bank en lekker de hele dag film kijken. Normaal heb ik het geduld hier niet voor, maar met een kerstsfeer en licht moet dit toch geweldig zijn?

Wensen in vervulling

Ondanks dat ik een lijst heb gemaakt met veel materieele zaken, vind ik deze bucketlist niet erg belangrijk. Veel belangrijker vind ik het om samen te zijn!
Natuurlijk zijn bovenstaande wensen en denk ik dat ik daar ook echt wel over mag dromen. Maar uiteindelijk is mijn leven ook prima wanneer ik thuis ben en kan genieten van alledaagse dingen.

Vorig artikelDecemberchallenge #8: Dit vind ik zo fijn aan de decembermaand!
Volgend artikelDecemberchallenge #11: zo ziet mijn kerstboom eruit!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in