Top 10 van 2018

0
1438
top 10 van 2018

In the best of 2018 blik ik terug op weer een jaar dat bijna achter de rug is. Het was weer een enerverend jaar met verschillende uitdagingen en geweldige momenten! En deze momenten waren er zowel op privevlak als op werkgebied. Daarnaast had ik ook weer een geweldig jaar hier op mijn website. Ik deel je graag mijn top 10’s van het jaar 2018!

De top 10 van 2018!

Het was weer een geweldig jaar en ik heb er van genoten. Het jaar is weer voorbij gevlogen en ik deel graag mijn hoogtepunten van dit jaar!


Top 10 populaire blogs en materialen

Oud is niet altijd verkeerd, oude materialen blijven gewoon populair. Gelukkig dat alle materialen in 2019 ook nog van betekenis kunnen zijn…

In 2018 werden deze pagina’s het meest bezocht:

 1. Race lezen
 2. Vriendenboekje
 3. Race leesbladen (voor groep 4)
 4. Kindgesprekken met kleuters
 5. Bewegend leren rekenen
 6. Spel:  de b en de d
 7. Gooi een sinterklaasverhaal
 8. Poster:  probleem oplossen
 9. projectpagina:  gezondheid
 10. projectpagina: de fiets/ fietstechniek

hoogtepunten van 2018

Top 10 nieuwe blogs

In 2018 heb ik meer tijd genomen voor mijn hobby’s en kwamen er meer blogs online. Niet alleen werkgerelateerde blogs, maar soms ook meer persoonlijke blogs.  Mijn top 10 blogs waar ik erg trots op ben:

 • Na het afronden van mijn cursus ‘Coaching van leraren’ schreef ik een blog over coachen. Bij het uitvoeren van opdrachten merkte ik in het werkveld dat veel mensen alleen denken dat coaching er is wanneer je vastloopt of vastgelopen bent. Tijd voor een vernieuwend beeld!
 • In maart 2018 kwam mijn blog over het ‘anders’ werken met KijK! (of een ander leerlingvolgsysteem) online. Al een lange tijd zat dit idee in mijn hoofd. Er was/is veel interesse in dit blog. Nog steeds worstelen veel (kleuter)leerkrachten met de groepsplannen zonder dubbele administratie of effectief omgaan met gegevens.
 • In mei schreef ik een blog over woordenschatonderwijs. Naast de basisinformatie die je veel kunt lezen, deelde ik ook mijn ervaringen en gerichte activiteiten. Voor mij een blog waar ik veel informatie kon delen.
 • In juni kwam het bericht ‘Bewegend leren spellen‘ online, want met het mooie weer van afgelopen jaar was het toch echt tijd om naar buiten te gaan!  En buiten kun je heel goed lezen of in dit geval spellen!
 • Dat mooie weer zorgde ervoor dat ik in juli en augustus veel achter de pc kroop. Het was voor mij echt te warm om wat anders te doen dan lezen en computeren. Zelf ben ik erg trots op de nieuwe materialen die ik op dat moment maakte: een dag- en weekplanner met mooie printables om je groepsmap nog even mooier te maken, tropische dagritmekaarten om je klas even helemaal in sfeer te brengen en verschillende materialen zoals o.a. dagritmekaarten om jouw klas te veranderen in een superhelden-klas!
 • In augustus deed mij blog ‘Is jouw klas al AVG-proof? wat stof opwaaien in onderwijsland. Ik proefde vooral veel weerstand, terwijl de gedachte achter de AVG toch wel goed is. Wat ik vooral geleerd heb is om goed te kijken wat je allemaal doet met gegevens.
 • In oktober was het kinderboekenweek met dit jaar als thema vriendschap. Voor het eerst in een groep 3 en 4 en dat is toch wel iets anders dan een kinderboekenweek bij de kleuters. Maar zeker dat ook groep 3 en 4 werkten over vriendschap!
 • In november probeerde ik de chaos uit de weg te ruimen met lijstjes en een nieuwe planner
 • Maar was het nog prachtig weer voor een educatieve wandeling?  Een watte? Ga lekker wandelen met de kids en ondertussen leer je ook nog. Ook leuk voor het vroege voorjaar, lekker inpakken en genieten maar!
 • In december ging ik de uitdaging aan en schreef ik mee tijdens de decemberchallenge! Leuke, soms persoonlijke onderwerpen kwamen aan bod. En voor een niet-kerstliefhebber bleek ik toch nog meer van de winter te houden dan ik dacht. Maar in de drukke feestweken maakte ik ook nog de kerstleesbingo waar ik veel positieve reacties op ontving. Dus allemaal lekker lezen!

top 10 van 2018

Top 10 hoogtepunten

2018 was een bijzonder jaar: een jaar vol dromen, wensen, uitdagingen en als ik terugkijk bracht dit jaar ook weer veel onverwachte acties:

 • Zo nam ik maart 2018 ‘opeens’ afscheid van mijn klas. Je bent het schooljaar samen gestart en dan neem je opeens afscheid om de uitdaging aan te gaan in een andere klas. In mijn blog deelde ik mijn verhaal van mijn -op dat moment- onwerkelijke afscheid. Gelukkig heb ik samen een mooi moment mogen beleven en heeft de nieuwe situatie mij ook veel leuks en goeds gebracht.
 • Ik had mij dit jaar voorgenomen om meer tijd voor mijzelf vrij te houden en mij echt te ontspannen. Dit heb ik gedaan door soms ook lekker er even op uit te gaan naar bijv. de Kreadoe!
 • Naast het plannen van leuke uitjes, naast mijn fulltimebaan én mijn website, genoot ik ook enorm van het lezen van boeken. En dit jaar is het mij dan ook echt gelukt om mijn reading challenge te behalen met 60 boeken in een jaar! (en ik lees nog even verder in de kerstvakantie)
 • Ik heb dit jaar echt genoten van het hardlopen. Startte ik 2018 met een blessure, maar in mei kon ik van start en kon ik niet stoppen. Tijdens de warme dagen kwam ik er om half 6 uit om te lopen en ging ik daarna door naar mijn werk. Mijn conditie was top!
 • Ook mij goede voornemen was om af te vallen, maar dit bleek een langdurige uitdaging. Inmiddels ben ik ruim 8 kilo kwijt maar er moeten nog zeker 7 kilo af. We gaan gewoon verder.
 • Samen kochten we aan het eind van dit jaar nog een nieuw huis, maar we moeten nog even wachten totdat het gebouwd gaat worden…
 • De inspiratie is gebleven en mijn lijstjes staan nog vol goede ideeen om uit te werken.
 • We mochten samen en regelmatig ook met vrienden genieten van alle kleine dingen in het leven en dan vooral lekker van eten!
 • Ik genoot enorm om meer te schrijven en materialen te maken voor mijn website. Dit geeft mij zoveel energie, dat ik hier lekker mee door blijf gaan.
 • Bedankt allemaal voor de leuke samenwerkingen, contacten en leuke reacties!
  Kom maar op met 2019!

 

Vorig artikelDecemberchallenge #23: Kersttruien; lelijk of juist hip?
Volgend artikelInspiratieblog: welk project in januari en februari?
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in