b en d spel

Voor elke leerkracht in groep 3 waarschijnlijk wel herkenbaar. De wisseling van de b en de d. Soms zit dit er zo hardnekkig in………..  Daarom presenteer ik:   het b/d spel!

Het b en d spel

Hoe werkt dit spel?

Leg de neerlegkaarten(1 rode, 1 groene, 1 oranjekaart) naast elkaar op tafel.  De kaartjes met woorden leg je op z’n kop (en door elkaar geschud) op een stapel. (kaartjes met mkm woorden,  mkmm woorden) De leerling pakt een kaartje kijkt naar het woord en probeert het zo snel mogelijk op het juiste neerlegkaartje neer te leggen. Is het een woord met een d?  dan moet hij op het kaartje met de d!  Ondertussen spreek het kind het woord uit.
Weet een kind het niet of duurt het langer dan 5 seconden?  Leg dan het kaartje op het oranje neerlegkaart. Met die woorden willen we oefenen.  Is het even verkeerd gegaan?  Leg hem dan ook op oranje neerlegkaart. Dan oefenen we gewoon even verder.
Dit spel is vooral om de visuele letter te koppelen aan de klank.  Eventueel kun je gebruik maken van de kaartjes met een plaatje (b = beer/  d= duif)
Je kunt kiezen uit 2 bestanden:  mkm woordjes of o.a. mmkm/mkmm woorden.

Enthousiast?   Hieronder kun je alle materialen downloaden:  woordkaartjes + 2 varianten neerlegkaarten.

Neerlegkaartjes duif/beer
Mkm woorden
Mkmm woorden

 

 

 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in