Deze invulling geef je aan het sinterklaasfeest…

0
2907

Sinterklaas komt op bezoek! Altijd fijn dat deze man op zijn oude dag de tijd neemt om jouw school en klas te bezoeken. Natuurlijk moet deze dag een succes en een feest worden. Daarbij is het natuurlijk ook van belang dat het voor jou organiseerbaar is en je ook even momenten hebt dat je even een pas op de plaatst kunt nemen. In deze blog kun je veel favorieten vinden voor de invulling van het bezoek van Sinterklaas en voor de overige activiteiten van de dag. 

Daginvulling van sinterklaasfeest

Op de dag van het sinterklaasfeest kijken de kinderen vooral uit naar het hoogtepunt: de aankomst van sinterklaas én het bezoek van de sint in de klas. Bij de activiteiten die je deze dag onderneemt, is het vooral van belang dat het ontspannend is. De spanning voor deze dag is al groot genoeg.

Een ontspannen sinterklaasbezoek

Een bezoek kan erg spannend zijn voor veel jonge kinderen. Door de kinderen te laten spelen en de pieten te laten meespelen is de spanning veel minder dan wanneer je de kinderen vol spanning in de kring laten wachten tot het moment. Zet Sint in een heerlijke zetel en de kinderen lopen vanuit zichzelf langs om een praatje te maken.

Betrokkenheid van de kinderen

Vraag vooraf wat kinderen aan Sint zouden willen laten zien en horen. Dit kun je gebruiken in je informatiestukje voor het Grote Boek. Probeer informatiestukjes over subgroepjes kinderen te schrijven (zeker bij een grote klas!) zodat alle kinderen aandacht krijgen. Bijv. 5 kinderen hebben pas geleden een zwemdiploma gehaald en willen vast wel wat zweminstructies geven aan piet.  Probeer bij de informatie voor het Grote Boek de talenten van de kinderen onder de aandacht te brengen.

Andere activiteiten die de dag succesvol maken

Als je dan moet wachten op het sintbezoek of het bezoek geweest is, wil je de kinderen op een fijne manier de dag laten beleven. Deze activiteiten kunnen hier aan bijdragen:

Spellencircuit

Een spellencircuit met spellen met specifieke sintmaterialen zijn altijd een succes! Een aantal activiteiten zouden kunnen zijn:  Sinterklaasbingo, sinterklaas ganzenbord, kruidnoten sjoelen, woorden maken met chocoladelettertjes.

Pietengym

Pietengym is altijd fijn. Even lekker alle spanning eruit bewegen is fijn. En misschien hebben de pieten wat tijd over om mee te gymmen?

Stopdans

Zet lekker een playlist met sinterklaasmuziek aan en laat de muziek regelmatig stoppen. Wie staat er niet op tijd stil?

Poppenkastverhaal

Het lijkt wel alsof de poppenkast langzaam uit de scholen verdwijnt. Maar ik vind dit erg jammer. Lekker genieten van een gespeeld verhaal! Je kunt gebruik maken van dit poppenkastverhaal.

Vorig artikelSinterklaas schoenen vulspel
Volgend artikel8 tips voor het schrijven van rapporten
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in