Dagboek van een nieuwbouwhuis #1: Verkocht!

0
1295
dagboek van een nieuwbouwhuis

In mijn blogserie Dagboek van een nieuwbouwhuis schrijf ik over onze belevenissen en onze ervaringen rond de koop en de bouw van een nieuwbouwhuis. Maandelijks hou ik je op de hoogte van de vorderingen totdat we helemaal gesetteld zijn in ons nieuwe huis.
Vandaag blog #1: Verkocht!

Verkocht!

Dit woord is nu te vinden op de website van het nieuwbouwproject. De afgelopen maanden leek het wel alsof we van afspraak naar afspraak gingen, maar nu is het dan zover: wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht. Maar hoe dit plan opeens werkelijkheid werd vertel ik je vandaag.

Zoals het nu is…

Al een jaar of 6 geleden hebben wij ons huidige huis gekocht. De situatie was toen heel anders: willen samenwonen, maar niet allebei een vast contract. Op zoek naar een betaalbare woning vonden we ons huidige schattige huisje. We hebben er fantastische jaren gehad. Maar de afgelopen jaar ging het weinige ruimte om een beetje tegenzitten. Dus besloten we eens op ons huidige huis eens goed bij te werken en eens op zoek te gaan naar een nieuw huis.  Oke, je weet wel: huizencrisis, weinig aanbod, hoge prijzen en uiteindelijk geen huis dat bij onze wensen pasten. Dit keer wilden we geen verbouwingen meer, maar een redelijk kant- en klare huis.

dagboek van een nieuwbouwhuis

De zoektocht naar een huis

Uiteindelijk schreven ons in voor een nieuwbouwwoning. Na zoveel zoeken en niets vinden (of al verkocht zijn) leek ons dit een idee. De wijk zou bij een klein dorp gevoegd worden en dus niets massaals. We hebben ons echt uren ingelezen en bezochten een verkoopbijeenkomst en schreven we ons uiteindelijk in. Maar als snel kregen we het bericht uitgeloot te zijn.

Balen, dat zeker. Dus op zoek naar nieuwbouwwoningen in de omgeving. Op dit wordt er zoveel gebouwd. Er moet dan toch zeker een ander project zijn dat ook bij ons past? Verschillende projecten bekeken we, een aantal vielen af en voor de anderen schreven we ons in voor de mailings. Bij één project was de verkoop al gestart, maar je kon je nog als reserve-kandidaat inschrijven. Dus.. wij schreven ons direct nog in op een aantal bouwnummers.

Huh?! Wat?!

Een week later word ik opeens gebeld door een verkoopmakelaar dat bouwnummer XX voor ons is…. Een moment van stilte van mijn kant en verbijstering. Dit keer hadden wij ons niet zo goed ingelezen en nu kwamen wij in aanmerking? Vol verbijstering bel ik mijn partner op. Je begrijpt wel wat wij de dagen hierna vooral hebben gedaan.

De afgelopen weken bestonden dus vooral uit voorbereidingen. We hebben ons uitgebreid laten informeren over het project, de tekeningen doorgenomen, nagedacht over aanpassingen aan het huis, koopcontract getekend en druk bezig met het verkrijgen van een hypotheek.

En hoe gaat het verder?

En, dit is nog maar het begin van het koop- en bouwproces. En een heel ander proces dan de koop van ons vorige huis. Soms is het nog zo onduidelijk hoe alles loopt, maar helder blijven denken moet ons redden denk ik. Lees vooral de komende maanden mee over het hele bouwproces.

 

 

Vorig artikel2009 – 2019: tien jaar juf in het basisonderwijs
Volgend artikelEen nieuwe school #1: inrichten van een (nieuw) schoolplein
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in