Creatieve inspiratie bij Kreadoe!

0
1889
creatieve inspiraten bij kreadoe

Vorig jaar bezocht ik voor de eerste keer de Kreadoe: een beurs vol creatieve inspiratie! Na een dag vol indrukken was ik helemaal vergeten om alles in beeld te brengen. Dit jaar mocht ik voor de tweede keer gaan en laat ik je graag zien waarom ook jij deze beurs moet bezoeken!

Beleef het bij Kreadoe

Wat is de Kreadoe?

De Kreadoe is een jaarlijkse beurs van meerdere dagen waarbij alles rond creativiteit centraal staat. Elk jaar is de beurs anders en probeert de Kreadoe aan te sluiten aan de veranderingen in creatieve land. Tijdens de Kreadoe is het mogelijk om creatieve materialen te kopen, je te laten inspireren, met elkaar in gesprek te gaan én kun je workshops volgen.

#kreadoe2018

Ik heb dit jaar de Kreadoe voor de tweede keer bezocht en ik ben aardig verrast over de invulling dit jaar. Het is zeker niet zo dat wanneer je één keer de Kreadoe bezocht hebt, je het wel gezien hebt. Vorig jaar was er (naar mijn idee) veel aandacht voor handwerken (haken/breien/vilt/stoffen) en dit jaar vond ik hier minder aandach voor en alles wat meer verdeeld.

Kreadoe toegangskaarten

Je kunt gewoon naar de Kreadoe gaan, maar vooraf kaarten kopen is toch wel echt voordeliger. Vaak zijn er ook nog aanbiedingen via bijv. ANWB of kun je via verschillende blogs toegangskaarten vinden. Zelf heeft de Kreadoe tot een aantal dagen voor de opening van de beurs de kaarten ook nog met een leuke voorverkoopprijs. Tijdens het aankoop kun je ook al inschrijven voor workshops.

 

Beleef de Kreadoe…

Op weg

Met de trein reis ik naar Utrecht. Voor de auto vind ik deze stad niet zo geschikt en aangezien er bijna rechtstreeks een trein naar Utrecht rijdt is dit een prima alternatief.
In de trein ben ik niet alleen. Uit de verschillende gesprekken en vrouwenvriendengroepjes begrijp ik dat de voorpret begonnen is.
Ook ik ga niet alleen en kies ervoor om mijn beste pabo-vriendin weer te ontmoeten en direct lekker creatief bezig te zijn (onze gezamenlijke hobby)

Gezellig sfeertje bij de Kreadoe

creatieve inspiraten bij kreadoe

Als je binnenkomt weet je direct dat je het vrouwendomein hebt betreden. Natuurlijk zijn er veel vrouwen (tja) maar alleen al door de aankleding begrijp ik dat mannen wel afgeschrikt worden. Roze lopers, banners vol roze en andere vrolijke kleuren.. prachtig! Ik houd er wel van, maar iets minder had ook wel gekund. Aan de aankleding was er veel aandacht besteed en dit zorgde voor sfeer in de toch wel grote hallen van de Jaarbeurs.
Daarnaast heeft Kreadoe een aantal leuke gadgets: een roze trui met een leuke tekst en de shopper a la chalkbord. Over die shopper heb ik getwijfeld om deze alsnog aan te schaffen, want het is echt een shiner!

Tijdens de beurs is er ook rekening gehouden met gezelligheid en mogelijkheden om even lekker bij te praten. Zo zijn er verschillende eetgelegenheden met picknickmogelijkheden maar met een leuk aangekleden omgeving. Om even lekker te praten over ja, over alles en juist anderen te onmoeten heb je ‘Kreadoe ontmoet’  Daarnaast heb je nog de workshopplein (een plein vol mogelijkheden om workshops te volgen) en een creative mahs-up.
Workshops

Een ieder komt met een ander doel bij de Kreadoe. Voor mij moest het een gezellige ontspannen dag uit worden, waarbij ik mij kon laten inspireren. Als je mij goed kent, dan weet je misschien dat ik van de ene creatieve hobby naar de andere hobby vlieg. Veel vind ik leuk, maar soms stop ik na een aantal keer bezig zijn alweer met een hobby. Gewoon omdat ik er toch te weinig tijd of ruimte voor heb of omdat het voor één project was.

Mijn vriendin en ik bepalen dat we vooral komen om dingen uit te proberen en daardoor te ontdekken of dit weer een nieuwe hobby kan zijn of dat het gewoon leuk voor één keer was. De keuze qua workshops zijn reuze. Wij zijn er vroeg en iedereen lijkt zich vooral te verschansen bij kraampjes met creatieve producten, maar wij lopen direct door naar de hal met de workshops. Vooraf heb ik al via de Kreadoe-site bekeken welke workshops mij wel leuk lijken. Nu nog vinden, maar dat lukt prima met de plattegrond. En zo kunnen we al snel starten met de workshops.

Ketting van vloeibare rubber

kreadoe workshop

Onze eerste workshop was een ketting van vloeibare rubber. Het was nogal een gepriegel om alle touwtjes in de juiste afmeting aan de ketting te verbinden. Dan de keuze voor kleuren: welke kleuren passen bij elkaar en passen bij mijn kleding? Het vastplakken (én het na 24 uur weer losmaken) kost wel wat gepriegel, maar uiteindelijk het druppelen van de vloeibare rubber is het makkelijkste kwarweitje. En dan nog ‘even’ laten drogen….

Slagletterarmband

kreadoe creatieve inspiratieZo’n slagletterarmband vond ik al eerder gaaf, maar nu kan ik er zelf gewoon even één maken. Gelukkig geen lange rij en we kunnen snel al aan de slag. Bij het proefslaan kan ik even een keuze maken van het lettertype. Slagletteren zit ook in de techniekboxen dus heb er al eerder mee gewerkt.

Vooraf had ik eigenlijk even moeten nadenken over welke tekst ik dan in de armband moest zetten. Gelukkig lag er ook een lijst met leuke teksten. Ik had bijna gekozen voor imperfectly perfect’  😉

Met een handige gebruiksaanwijzing met tips konden wij lekker aan de slag en ontstond de tekst * live * create *enjoy *
Een tekst die bij mij past:  genieten en dromen van het leven en genieten van het creëren van dromen en uitvoeren van ideeën, plannen en projecten.

Oorbellen

beleef de kreadoeDit keer kiezen we vooral voor de sieradenworkshops merk ik. Een paar nieuwe oorbellen zijn altijd fijn en tijdens deze workshop is het vooral zoeken hoe de kleuren/vormen met elkaar uitkomen en in welke volgorde. Wanneer je dit ontdekt hebt, maak je de tweede oorbel snel na. Heerlijk ontspannen gepriegel!

Overige workshops

Wij waren naar deze workshops eigenlijk wel klaar en hebben daarna genoten van alle andere activiteten tijdens de Kreadoe. Er waren dit keer ook veel handlettering-activiteiten. Laten we daar nu al zelf een aantal maanden mee bezig zijn. Er waren inspiratiesessies en uitprobeersessies van materialen en ook een aantal workshops. Maar ja.. deze waren voor ons niet echt uitdagend meer. Ook was er een workshop met een hele leuke slinger maken, waar ik erg enthousiast over was. Helaas bleek het vooral opplakken van figuren was en dat was voor mij echt te weinig uitdaging. Nu staat er wel op de planning dat ik het binnenkort zelf ga maken.

Ik vond het erg leuk dat er voor de kinderen ook workshops werden aangeboden. Vroeger zou ik dat als kind echt geweldig gevonden worden.

 

Een hapje en een drankje

Zoals je misschen weet kan ik echt genieten van een heerlijk hapje. Bij een dag uit hoop ik dan ook op een verzorgde dag uit. Binnen de hallen zijn er verschillende mogelijkheden voor hapjes en voor een maaltijd zijn er ook verschillende locaties. Rond het middaguur staan hier toch wel lange rijen, maar door het effectief werken van de medewerkers is deze rij sneller voor mij verdwenen dan de rij voor de toiletten, waar mijn vriendin staat. Qua keuze is er niet veel keuze, maar dit begrijp ik wel. Wanneer er hier dan niets bij zit kun je ook nog sandwiches in verpakking kopen.

Naast deze cafe’s hebben wij ook erg genoten van lekkernijen tussendoor. Zo stond er in de workshopruimte een ijskraam en in een andere hal een wafelkraam. En daar hebben wij van genoten!

kreadoe eten

 

Zoals je hebt kunnen lezen heb ik mij dus een dag goed kunnen vermaken. Aan het eind van de dag hebben wij nog even rustig alle kraampjes bekeken en zijn we met wat kleine spulletjes naar huis gegaan. Voor anderen is dit echt de crea-shopwahalla, maar voor mij was het meer om nieuwe materialen te bekijken en te ontdekken. Ik heb veel inspiratie opgedaan!

Vorig artikelDoelen, lijstjes en zoveel meer! Orde in de chaos?
Volgend artikelZoektocht naar een herfst en wintergarderobe!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in