Het einde van het schooljaar komt in zicht. Voor mij nog maar drie weken, misschien voor anderen nog wat langer. Toch is deze laatste periode van het jaar een periode vol drukte. Afscheid van collega’s en groep 8, musicalopvoering, rapporten etc. etc.  Veel te doen dus en hoe houd je nu overzicht?!

 

De laatste schoolweken

Tijdens de laatste schoolweken moeten er veel activiteiten uitgevoerd worden.  Om rust en structuur voor jezelf te houden is het belangrijk om overzicht te hebben over de uit te voeren activiteiten. Maar hoe houd je het overzicht? Iedereen heeft hier een andere manier voor en ik ben graag van de persoonlijke lijstjes met doelen per dag/week.
Van meerder (startende-) leerkrachten kreeg ik het verzoek om een checklist zodat ze niets zouden kunnen vergeten.Daar ben ik nu maar eens mee aan de slag gegaan!

Checklist voor het eind van het schooljaar

Ik heb voor de leerkrachten die hier behoefte aan hebben een algemene checklist geschreven waarbij de afrondingstaken staan die op elke school zouden kunnen voor komen.  Natuurlijk is dit ook wel afhankelijk of je volgend jaar naar een andere groep/klas/locatie gaat, want dan komt er nog een verhuizing bij kijken.  Dus… ben je even toe aan overzicht? Gebruik dan gerust deze checklist voor het eind van het schooljaar. Er is ook ruimte om zelf nog iets toe te voegen

 

 

Hoe gebruik je deze checklist?

  • Controleer alle activiteiten:  zijn deze voor jou van toepassing?  Nee? Je vinkt deze af of je zet er een streep door
  • Missen er een aantal activiteiten:  schrijf ze er nog bij
  • Activiteit uitgevoerd?  Je zet een vinkje in het vakje

Download nu de checklist!

Extra tips

  • Ik geef de activiteiten die ik deze dag of week wil doen een kleurtje. Zo kun je de activiteiten over de verschillende weken verdelen. Elke week een andere kleur en dit geef ik aan met een marker.

 

Lees meer:

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in