Help! Het eind schooljaar komt in zicht!

0
12505

Het eind schooljaar komt in zicht. Voor mij nog maar drie weken, misschien voor anderen nog wat langer. Toch is deze laatste periode van het jaar een periode vol drukte. Afscheid van collega’s en groep 8, musicalopvoering, rapporten etc. etc.  Veel te doen dus en hoe houd je nu overzicht?!

eind schooljaar

De laatste schoolweken

Tijdens de laatste schoolweken dus eind schooljaar moeten er veel activiteiten uitgevoerd worden.  Om rust en structuur voor jezelf te houden is het belangrijk om overzicht te hebben over de uit te voeren activiteiten. Maar hoe houd je het overzicht? Iedereen heeft hier een andere manier voor en ik ben graag van de persoonlijke lijstjes met doelen per dag/week.
Van meerder (startende-) leerkrachten kreeg ik het verzoek om een checklist zodat ze niets zouden kunnen vergeten.

Daar ben ik nu maar eens mee aan de slag gegaan!

Checklist voor het eind van het schooljaar

Ik heb voor de leerkrachten die hier behoefte aan hebben een algemene checklist geschreven waarbij de afrondingstaken staan die op elke school zouden kunnen voor komen.  Natuurlijk is dit ook wel afhankelijk of je volgend jaar naar een andere groep/klas/locatie gaat, want dan komt er nog een verhuizing bij kijken.  Dus… ben je even toe aan overzicht? Gebruik dan gerust deze checklist voor het eind van het schooljaar. Er is ook ruimte om zelf nog iets toe te voegen

eind schooljaar

Hoe gebruik je deze checklist?

  • Controleer alle activiteiten:  zijn deze voor jou van toepassing?  Nee? Je vinkt deze af of je zet er een streep door
  • Missen er een aantal activiteiten:  schrijf ze er nog bij!
  • Activiteit uitgevoerd?  Je zet een vinkje in het vakje. Samen met je duo kun je zo bijhouden wat er nog moet gebeuren.

Extra tips voor het gebruik aan eind schooljaar

  • Verdeel de activiteiten per week en dit noteer je op je weekplanner. Je kunt het zo wegzetten in kleinere activiteiten.
  • Geef de activiteiten die je deze dag of week wil uitvoeren met een marker een kleurtje. Zo zie je welke activiteit in uitvoering is.
  • Werk je samen met een duo? Leg dit blad op het bureau en hou bij wie wat doet? Dit kan ook door voor een activiteit je naam te schrijven. Je ziet ook direct wanneer een taak van je duo is afgerond.

Lees meer:

Vorig artikelSuperheldencadeau voor papa
Volgend artikelMinder onderwijzen, meer leren (HGW 2.0)
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in