Start schooljaar: Met deze checklist richt jij je klas in!

0
24118
checklist klas inrichten

Een goede voorbereiding is het halve werk, toch? Als je het schooljaar georganiseerd start geeft je dit veel rust in de eerste schoolweken. Om er zeker van te zijn dat je niets vergeten bent kun je gebruik maken van een checklist.

checklist start schooljaar

Waarom een checklist toch wel heel handig is…

Zeker wanneer je op een nieuwe school start of in een nieuw leerjaar is het even wennen. Elke groep heeft toch zijn eigen bijzonderheden. Deze checklist komt goed van pas bij de start schooljaar.
Wanneer je jouw (nieuwe) klas binnenkomt is het vaak een rommel. Soms heb je dan een zucht nodig of je ziet het als uitdaging en wil snel aan de slag. Dan denk je na een ochtend sjouwen en slepen dat je nog van de laatste dagen vakantie kan genieten toch?

Nou elke leerkracht die een keer eerder een klas opgestart heeft, weet dat er nog veel meer bij komt kijken wat misschien minder zichtbaar is.

Voordat jouw (nieuwe) leerlingen de klas binnen komen lopen, moet er dus veel gebeuren. Zelf heb ik altijd het gevoel dat ik het overzicht een beetje kwijt ben. Als ik later in de week nogmaals op school ben, dan lijk ik weer dingen vergeten te zijn die ik had kunnen regelen.

Thuis en op school werk ik altijd graag met to-do lijstjes om snel en effectief te kunnen werken. Deze checklist zijn dan ook handig bij het inrichten, zodat je hier ook niet téveel tijd en energie aan kwijt bent.

checklist klas inrichten

Checklist start schooljaar groep 3 t/m 8

Voor een goede georganiseerde start en organisatorisch rust in de de eerste schoolweken heb ik een checklist gemaakt passend bij de groepen 3 t/m 8.

In deze checklist start schooljaar groep 3 t/m 8 kun je drie versies vinden:

  • Roze/mintgroene versie
  • Roze/ mintgroene versie met afbeeldingen
  • Zwart/grijze versie om duurzamer te kunnen afdrukkenchecklist klas inrichten groep 4checklist start schooljaar groep 5

Hier kun je overigens ook een checklist voor groep 1-2 vinden. Ben je op zoek naar een nieuwe klasinrichting? Kijk dan zeker eens bij het aanbod dagritmekaarten.

 

 

Vorig artikelLeesbingo met boeken van vroeger
Volgend artikelBewegend leren: vormenrun
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in