Speel -Wie is het?- in een feesteditie

0
419
carnaval spel wie is het feesteditie

Ken je het spel ‘Wie is het?’ Het is niet alleen leuk om een spel te spelen, maar je bereikt hiermee ook veel doelen. Zo stimuleer je de communicatie tussen meerdere personen en gericht en kritisch luisteren. Dit keer in een carnaval spel of feesteditie om te gebruiken rond project feest of carnaval. Want van deze afbeeldingen heb je zelf toch ook zin om feest te vieren?

Voorbereidingen om het carnaval spel te spelen

Voor dit spel zijn wel wat voorbereidingen nodig. Naast het printen en lamineren van materialen moet je het spelbord ook in elkaar zetten om het spel goed te kunnen spelen:

Materialen

Knip de kaartjes van pagina 2 los en stop deze in een grabbelpot.

Voorbereidende activiteiten voor carnaval spel

Print bovenstaande downloads uit. Het spelbord print je uit voor elke deelnemer aan het spel. Lamineer dit spelbord en snij met een mesje de linker- boven en rechter-zijde in. Vouw nu het kaartje naar voren/boven, zodat het kaartje rechtop kan staan. Van de losse afbeeldingenpagina knip je alle kaartjes uit en lamineer deze om dit spel veelvuldig te kunnen gebruiken. Stop ze in een schaal, zodat er een eerlijke grabbel naar het kaartje plaats kan vinden.

Spelactiviteiten met feesteditie Wie is het?

Dit carnaval spel of natuurlijk ook gewoon in te zetten tijdens project feest, zorgt voor veel plezier. Je kunt dit spel op meerdere manieren spelen:

  • Een kind omschrijft de persoon die op het kaartje staat. De andere kinderen klappen de kaartjes om van degenen die niet bij de omschrijving passen. (Doel: kritisch luisteren, omschrijven van)
  • Elk kind mag om de beurt een vraag stellen aan het kind met een afbeelding in de hand. Er mogen alleen gesloten vragen gesteld worden die beantwoord kunnen worden met ja of nee. (Doel: vragen stellen, logisch redeneren)

–> Alle materialen rond carnaval en project feest kun je op deze pagina vinden.

Vorig artikelPasen kleikaarten
Volgend artikelFeest vier je met deze letterknijpkaarten
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in