Borduren op de basisschool

Weet je nog… borduren. Misschien heel lang geleden zelf gedaan. Waarom nu niet op school? Het is een leuke motorische bezigheid en je kunt er leuke kunstwerken mee maken. Dus…. aan de slag en borduren maar!

Borduren door de school heen!

Borduren op de basisschool

Onderbouw

Al in de kleuterklassen kun je starten met borduren. Je kunt starten met de borduurkaarten met leuke afbeeldingen. Je leert hier vooral de rijgstreek aan. Met alle leuke kleuren draad maak je er een leuk kunstwerk van.

Credu.nlBorduurbord credu.nl heeft ook een groot borduurbord waarop de kinderen kunnen leren borduren. Dit kunnen de kinderen zelfstandig, omdat het draad er nog niet doorgehaald hoeft te worden. Dit is een stapje makkelijker dan een borduurkaart.

 

 

SES Creative heeft ook materiaal op de markt gebracht om (thuis) te leren borduren.
SES ik leer borduren

 

Koop bij bol.com

 

 

 

 

 

 

Borduren in de midden- en bovenbouw

Maar waarom borduren we niet gewoon verder in de midden- en bovenbouw?  Natuurlijk is het wel belangrijk om wat uitdaging te bieden. Geen borduurkaarten meer, maar andere opdrachten. Ik geef je graag een aantal tips!

  1. Differentieer door andere borduursteken aan te bieden

Inmiddels zijn de kinderen wel uitgekeken op de rijgsteek. Maar er zijn nog zoveel andere steken!  Biedt een aantal nieuwe steken aan en laat de kinderen dit ook direct gebruiken in een werkstuk. Dat is weer een hele nieuwe oefening!

2. Gebruik de borduursteken in een werkstuk

Geef geen lapje om te oefenen (als voorbereiding is dit zeker niet erg) maar laat het ook actief gebruiken door een werkstuk te maken. Maak bijvoorbeeld een lappenpopje (voor een goed doel?)

baby knuffelpopje knutselen

 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in