Boekpromotie

0
3202

Boek van de Week
Elke week staat er een boek centraal. Belangrijk is om een boek uit te kiezen wat bij het thema of bij de lesstof past.  Lees vooraf zelf het boek goed voor. Maak voor jezelf eventueel een woordweb. Welke materialen kun je erbij plaatsen?  Welke activiteiten of spellen passen hierbij?  Plan ook per dag even tijd in om aandacht te schenken aan je boek van de week. Geef het een prominente plaats in je klas. Kies met de klas een nieuw boek van de week uit of laat de kinderen meedenken welk boek bij het komende thema past.

 

Leeskring
Zorg voor een vast tijdstip in de week waarop het tijd is voor de leeskring. Zorg dat er een lekker kopje thee klaarstaat en eventueel kan er elke keer een leerling wat lekkers voor bij de koffie meenemen.  Tijdens de leeskring zal een leerling zijn of haar boek bespreken.

Praatstoel
In groep 3 had ik een mooie rode stoel staan, prominent voorin de klas. De praatstoel is de mogelijkheid om te oefenen met het praten voor een groep.  Wanneer een leerling iets bijzonders te vertellen had of te laten zien. Of juist als een leerling over het thema van de week wil vertellen is de praatstoel geschikt. Deze stoel is om te kletsen. De kinderen gaan er lekker in zitten en vertellen en laten zien wat ze willen vertellen.  Dit als voorbereiding om de presentaties die pas veel later zullen komen.

Vorig artikelEvaluatie van lezen: prikkelende vragen stellen
Volgend artikelLeesverslag/ Boekverslag
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in