Boekenupdate april 2018

0
2260
Boekenupdate april 2018

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Wanneer ik maar een moment heb, is het tijd om ‘even’ een paar bladzijden te lezen.  Door de jaren heen heb ik verschillende boeken verslonden en elke maand geef ik een update van de gelezen boeken van de afgelopen maand. Overigens kun je mij ook volgen via Goodreads.
Afbeelding:  Pixabay.com

Boekenupdate april 2018

De maand april vloog voor mij voorbij, maar deze maand heb ik ook echt even de tijd genomen om te lezen. En dan nog een week vol zon en wat is er heerlijker om met een boek op het dakterras te zitten?  Deze maand nam ik even de tijd om deze boeken te lezen:

 


Geachte Mr. Knightley – Katherine Reay

Voor mij een eerste kennismaking met deze schrijfster en ik ben positief verrast. Ondanks dat ik weinig heb met Jane Austen en andere historische figuren en dit veel aan bod komt, heb ik toch genoten van dit boek. Naast een verhaal, waarvan het einde niet heel verrassend is, vond ik het wel vermakelijk en werd ik af en toe ook wel aan het denken gezet en kon ik weer iets toevoegen aan mijn levenslessen.
Heerlijke wegleesboek met een prachtig einde!

 

Koop bij bol.com

Voor mij – Jojo Moyes

Naar dit boek keek ik echt uit!  Van de eerder verschenen boeken uit de serie ‘Me before you’ heb ik enorm genoten. Zou dit derde deel aan mijn hoge verwachtingen kunnen voldoen?

In dit verhaal verhuist Louisa Clark naar New York en laat alles even achter na de roerige tijden die zij in voorgaande delen heeft meegemaakt. In New York komt ze in een gezin terecht waar ze kennismaakt met de glamourkant van het leven in New York en de daarbij behorende ‘problemen.’  De verre afstand zorgt ervoor dat er ook misverstanden ontstaan tussen haar vriend en haar wat voor rare situaties zorgt.

Door alle ervaringen verandert Louisa, maar gesteund door wat Will haar eerder heeft gezegd weet ze uiteindelijk de juiste beslissingen te nemen voor haar toekomst.

Koop bij bol.com

Veel liefs uit Manhattan

Na -Voor mij- zat ik helemaal in de New York-mood. Al mijn ervaringen van mijn reis naar New York kwamen weer boven en ik kwam in aanraking met de serie ‘Veel liefs uit Manhattan’ waar ik even gewoon geen genoeg van kon krijgen.

Aanzoek in Tiffany’s

In dit korte verhaal maak je kennis met de personen die in de volgende verhalen allemaal een (hoofd)rol zullen spelen. Een avond werken en ontslagen worden, zou een slechte avond kunnen zijn. Totdat… je de liefde van je leven ontmoet en niet te weten wie hij eigenlijk echt is!

 

 

 

 

 

 

Nachten in New York – Sarah Morgan

In dit romantische verhaal leren we de drie vriendinnen Paige, Frankie en Eva beter kennen, maar draait het verhaal rond Paige.  Samen starten ze een evenementenbureau en krijgen daarbij de hulp van broer en zijn vriend Jake.  Ze willen Paige helpen en haar beschermen. Ondertussen ontstaat er iets tussen Paige en Jake, maar wat als je een belofte hebt gedaan om niets met deze gevoelens te doen?

Koop bij bol.com

 

 

 

 

Vlinders in Central Park – Sarah Morgan

In dit verhaal speelt Frankie de hoofdrol. Relaties zijn niets voor haar, maar toch heeft ze vlinders in haar buik?!
Maar door haar jeugd durft ze een relatie niet aan!  Kan Matt Frankie overtuigen?

Ondertussen genoot ik ook van alle beschreven plekjes waar ik zulke mooie herinneringen aan heb.
Weer een heerlijke feel-goodroman!

 

Koop bij bol.com
Nu blijkt er ook nog een deel 3 te zijn… volgende maand lees ik dus weer verder!


Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge

Al eerder ontdekte ik de boeken van deze schrijver, maar in eerste instantie had ik niet door dat dit een serie was. Ik heb alle delen door elkaar gelezen en ik was nu toe aan deel 1 😉

Na al dat feel-good gedoe was ik nu wel toe aan een thriller. Dit verhaal is een spel, waarbij elke keer een andere zet gedaan wordt. Ondertussen maak je ook kennis met verschillende personen die in de volgende boeken een rol blijven spelen. Er zijn steeds nieuwe afschuwelijke gebeurtenissen en Helen Grace nadert de dader. Maar wat zijn de overeenkomsten tussen de slachtoffers en wat is het motief van de dader? Uiteindelijk moet Helen snel optreden om haar dierbaren te beschermen en is er een verrassend einde.   Wanneer je deze serie niet kent, kan ik je deze zeker aanraden.

Koop bij bol.com


Dagboek van een getuige – Astrid Holleeder

Al eerder las ik haar vorige boek Judas en tijdens het lezen raakte ik erg onder de indruk over het leven van deze familie. Deze laatste dagen van april verdiep ik mij helemaal in het vervolg om nog meer een beeld te krijgen over haar leven.

 

Koop bij bol.comWelk boek ligt op jouw nachtkastje om de komende maand te lezen?

Vorig artikelAfscheid nemen en toch genieten van het moment
Volgend artikelWoordenschat in de kleutergroepen; woordkeuze en aanbod
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in