Boekentips voor groep 3-4

0
7391
boekentips groep 3-4

Dit jaar start ik, na een flinke aantal jaar in een kleuterklas, weer in een groep 3-4.
En ook in groep 3/4 is voorlezen nog steeds waardevol voor het vergroten van de woordenschat en begrijpend te leren luisteren.  Elke dag lees ik daarom voor! Welke boeken zijn nu echte aanraders?

boekentips groep 3-4

Afbeelding: pixabay

Voorlezen in groep 3-4

Het zelf oefenen met lezen in groep 3 en 4 is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar op en schooldag moet er ook even een moment zijn om even lekker voor te lezen. Maar het aanbod is zo groot!  Wat zijn nu echte aanraders?

 

#1 Jubelientje

voorleestips 6-7 jaarBij de start van het schooljaar is het erg leuk om de verhalen uit het boek Jubelientje leert lezen (zit in omnibus Het grote boek van Jubelientje) voor te lezen. Voor de beginnende lezers zijn deze verhalen zo herkenbaar.   Jubelientje is een grappenmaker, neemt soms alles iets te letterlijk en dit geeft ontzettend plezier.

 

 

#2 Meester Kikker

voorleestips groep 3-4Zelf ben ik geen enorme fan van griezelboeken en dus is een boek van Paul van Loon niet het eerste boek wat ik uit de kast zou pakken. Maar van dit boek heb ik echt enorm genoten van dit verhaal genoten.

Later in het jaar zou je ook nog de film kunnen laten zien, maar laat dit kinderen eerst maar lekker genieten van dit voorleesverhaal.

Koop bij bol.com

 

#3  Spekkie en Sproet – Vivian de Hollander

 

Van dit duo zijn meerdere verhalen te koop, maar allemaal zijn het leuke verhalen met een spannend onderwerp. En door goed samen te werken, lossen Spekkie en Sproet het samen weer op.

Koop bij bol.com

 

 

#4 Sprookjes

Juist van de sprookjes kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar genieten en deze moet je dan ook zeker vertellen/voorlezen. Heerlijk genieten van sneeuwwitje, roodkapje of…

Koop bij bol.com

 

 

 

#5  Serie Dievenschool

De boeken uit deze serie over de dievenschool zijn gewoon te grappig. Deze gewone jongen komt uit een familie vol dieven en natuurlijk moet Rolf ook een dief worden. Maar of hij een echte dief kan zijn? Hij komt met een geheime missie terug, maar dit zorgt voor hilarische ‘stoute’ momenten.

Koop bij bol.com

 

 

 

En welke verhalen kun jij ons aanraden?

Vorig artikelHoe vul je de groepsmap en plan je je dag/week?
Volgend artikelKinderboekenweek 2018: Kom erbij-activiteiten voor groep 3/4
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in