bewegend leren grammatica

Leerstof herhalen kan saai zijn omdat het ‘weer’ iets van hetzelfde is. Of je doet het helemaal anders… Op een andere en actie manier bezig zijn met leerstof! Al vanaf groep 4 gaan we in het onderwijs aan de slag met grammatica. Herhaal de woordsoorten met dit renspel naar het idee van meester Otto

woordsoortenrun

Woordsoortenrun

Grammatica is een vak apart. Veel woordsoorten leer je, maar kun je deze ook toepassen?  Dit spel leert je na te denken over de woordsoorten en de woorden te sorteren per woordsoort. Deze woordsoortenrun is specifiek gemaakt bij Staal, groep 4. Je kunt zelf natuurlijk kaarten met woordsoorten toevoegen of juist woordsoorten weglaten.

Benodigdheden

  • Download: woordsoortenrun.
  • 1 mand per woordsoort + 1 extra mand bij de start
  • Woordkaartjes (uit download), gelamineerd

Voorbereidingen

Download het document grammaticale run. Lamineer de posters en bevestig ze aan de manden. Lamineer de kaartjes en leg deze omgekeerd in de mand. Zet de mand et kaartjes bij het startpunt, de andere manden verdeeld over de ruimte.

Spelverloop

De kinderen pakkenbij de start een kaartje. Ze bekijken het woord en tijdens het rennen bedenken ze welke woordsoort hierbij hoort. De kinderen rennen naar het daarbij behorende mand toe en stoppen de kaart in de mand. Zet eventueel bij elke mand een controleur. Hierna rennen de kinderen haar het startpunt voor een nieuwe kaart.

Laatde leerling een zin met het woord maken. Laat hierna bij alle woorden noteren welk woordsoort dit is.

 

Ben je op zoek naar meer bewegend leerlessen voor de onder- en middenbouw? Kijk dan even hier het overzicht van de lessen.

 

Om te bewaren:

woordsoortenrun bewegend leren grammatica

bewegend leren spelling

 

 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in