Bewegend leren voor kleuters: Hak, ren en plak!

0
15519
Bewegend leren hakken en plakken

Kleuters leren spelenderwijs en lekker door te bewegen. Bied de vaardigheden eerst via spel aan, waarna de kinderen deze vaardigheden kunnen herhalen en inoefenen via deze bewegend leerspel.

Bewegend leren hakken en plakken

Hak, ren en plak!

Doel:   De kinderen:

  • kunnen woorden in klanken verdelen
  • kunnen klanken tot woord vormen

Zo speel je het spel:

Benodigdheden:


Werkwijze:
Verdeel de kinderen in duo’s. Kind 1 start bij het startpunt, ander kind staat bij tussenpunt.
Op de route naar het tussenpunt kun je ook nog wat beweegmoeilijkheden toevoegen om het extra spannend te maken.
Kind één pakt bij het startpunt een kaartje met een afbeelding, bekijkt hem en rent naar kind 2 bij het tussenpunt. Kind één laat kaart niet zien maar mag zelf wel nog een keer kijken. Het kind hakt het woord in klanken. Kind twee plakt de woorden tot woord en zegt het woord. Is het goed?  Kind één laat dan de afbeelding zien. Kind twee rent met de afbeelding naar de leerkracht bij het startpunt en hakt het woord voor de leerkracht. Na goedkeuring rent leerling twee naar het beginpunt en start het proces weer opnieuw.

Laat de kinderen naar een volgend tussenpunt rennen en hier het woord opschrijven.

 

 

Ben je op zoek naar meer bewegend leerlessen voor de onder- en middenbouw? Kijk dan even hier het overzicht van de lessen.

 

Vorig artikelBewegend leren spellen: langermaakwoorden
Volgend artikelTover je klas om en ga samen op safari!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in