Bewegend leren spellen

Leren spellen kan ook op een bewegende manier!

0
65018

Bewegend leren krijgt steeds meer aandacht binnen het basisonderwijs. Naast het spelend leren, dat in de groepen 1 t/m 4 ook zeker aandacht moet krijgen kun je ook op een andere manier leren: door te bewegen!  Al eerder schreef ik een blog over bewegend leren rekenen en deelde ik al bewegingstechnieken om het spellingsonderwijs te ondersteunen.
Op deze pagina zal ik alle spellingsmaterialen verzamelen om bewegend te leren spellen. 

Bewegend leren spellen

Foto:  Pixabay

Bewegend leren spellen

Mijn uitgangspunt bij al deze activiteiten is dat spelling gewoon in de klas kan plaatsvinden. Instructie is van belang om een spellingsregel goed te kunnen toepassen. Maar ook de fase van inoefenen – het toepassen van de spellingsregels- is erg belangrijk om uiteindelijk goed te leren spellen.  Onderstaande activiteiten zijn dan ook om de aangeboden categorieen te herhalen en in te oefenen. En zeg nou zelf… waarom niet op een bewegende manier?

Methode-onafhankelijke activiteiten

Deelvaardigheden

 

 

Methode-afhankelijke activiteiten

Staal

Spelling-estafette

spellingestafette

Download:  beschrijving + categoriekaarten spelling estafette  

Download: woordkaarten Staal groep 3 + Staal groep 4

Tip:  woorden zijn niet bijgevoegd. Schrijf de woorden van de afgelopen periode op briefjes om ze goed in te oefenen.

 

 

Wil je meer inspiratie opdoen over bewegend leren? Bekijk dan vooral eens de facebookpagina van Doevrijdag.
Ben je op zoek naar meer bewegend leerlessen voor de onder- en middenbouw? Kijk dan even hier het overzicht van de lessen. Materialen bij Staal taal en spelling voor groep 4 kun je hier nog meer materialen vinden.

 

 

BRONbewegend leren
Vorig artikelStekkels: een uitdaging voor elk kind?
Volgend artikelTips voor facebookgroepen rond onderwijs
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in