Bewegend leren rekenen: sprongen op de getallenlijn

0
18483
bewegend leren getallenlijn

Leerdoelen kun je heel goed verwerken in bewegend leermomenten. Al eerder schreef ik een blog over hoe je bewegend leren inzet en gaf ik verschillende voorbeelden om bewegend te leren rekenen en spellen. In deze blog deel ik een spel om al bewegend kennis te maken met de getallenlijn. 

bewegend leren getallenlijn
Afbeelding: Prawny by Pixabay

Leer al bewegend de getallenlijn

Er zijn voldoende oefeningen in werkboeken om de getallenlijn te oefenen, maar er zijn ook veel oefeningen waarbij je lekker aan het bewegen kunt zijn. Deze activiteit is hiervoor in te zetten:

Meer of minder?

Benodigde materialen:

Werkwijze:
Zet bij het startpunt een mand klaar met hierin de cijferkaarten. De kinderen pakken een cijferkaart en rennen naar de volgende mand(en) in de buitenruimte. Hierin pakken zij een kaartje met daarop hoeveel meer of minder. Ze zoeken nu op het plein een vrije ruimte en tekenen een cirkel. In deze cirkel schrijven ze de eigen naam en tekenen ze de getallenlijn.

Voorbeeld:  kind pakt cijferkaart 68 en kaartje met hierop 2 minder. Kind schrijft in cirkel 68-67-66.

De kinderen die al toe zijn aan bewerkingen kunnen de sommenkaartjes pakken met + en -. Deze kinderen schrijven de hele som met antwoord op in de cirkel.

 

Ben je op zoek naar meer bewegend leerlessen voor de onder- en middenbouw? Kijk dan even hier het overzicht van de lessen.

 

 

 

 

Vorig artikelChecklist inrichten van kleuterklas
Volgend artikelJe weet dat het schooljaar start als….
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in