bewegend leren met chocolademunten

In de sinterklaastijd zijn alle lekkernijen niet weg niet denken. De donkere dagen en dan heerlijk genieten van kruidnoten, taai taai of speculaas. In de klas probeer ik regelmatig om de leeractiviteiten een sinterklaastintje te geven. Vandaag rekenen we dan ook met chocolademunten!

 

bewegend leren met chocolademunten

 

Bewegend rekenen met chocolademunten

Materialen:

Zo speel je het spel:

Zet op het plein (of in het speellokaal) verschillende manden in de ruimte. Laat de kinderen de zak vullen met chocolademunten. Ze rennen in duo’s of alleen naar een mand toe en pakken een kaartje. Hierop staat een product en een bedrag op. Ze rennen terug naar het startpunt waar een mand staat (en de leerkracht) en tellen het te betalen bedrag uit en stoppen dit in een lege mand.

rekenen met chocolademunten

Downloads:

 

  • Ben je niet in het bezit van chocolademunten? Natuurlijk kun je nepgeld gebruiken of je laat de kinderen tekenen met welke munten ze betalen.
  • Wil je meerdere niveaus aanbieden? Druk de kaartjes af op verschillende kleuren papier, zodat het niveauverschil duidelijk is.

Ben je op zoek naar meer bewegend leerlessen voor de onder- en middenbouw? Kijk dan even hier het overzicht van de lessen.

 

Andere bewegend leeractiviteiten kun je hier vinden.

Om te bewaren:

bewegend leren rekenen met geldrekenen met chocolademunten

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in