Bewegend leren rekenen met chocolademunten

0
6145
bewegend leren met chocolademunten

In de sinterklaastijd zijn alle lekkernijen niet weg niet denken. De donkere dagen en dan heerlijk genieten van kruidnoten, taai taai of speculaas. In de klas probeer ik regelmatig om de leeractiviteiten een sinterklaastintje te geven. Vandaag rekenen we dan ook met chocolademunten!

bewegend leren met chocolademunten

Bewegend rekenen met chocolademunten

Materialen:

Zo speel je het spel:

Zet op het plein (of in het speellokaal) verschillende manden in de ruimte. Laat de kinderen de zak vullen met chocolademunten. Ze rennen in duo’s of alleen naar een mand toe en pakken een kaartje. Hierop staat een product en een bedrag op. Ze rennen terug naar het startpunt waar een mand staat (en de leerkracht) en tellen het te betalen bedrag uit en stoppen dit in een lege mand.

rekenen met chocolademunten

Downloads:

  • Ben je niet in het bezit van chocolademunten? Natuurlijk kun je nepgeld gebruiken of je laat de kinderen tekenen met welke munten ze betalen.
  • Wil je meerdere niveaus aanbieden? Druk de kaartjes af op verschillende kleuren papier, zodat het niveauverschil duidelijk is.

Ben je op zoek naar meer bewegend leerlessen voor de onder- en middenbouw? Kijk dan even hier het overzicht van de lessen.

–>Andere bewegend leeractiviteiten kun je hier vinden of hier kun je veel meer mooie lestips en lesmateriaal vinden rond sinterklaas.

Om te bewaren:

bewegend leren rekenen met geldrekenen met chocolademunten

Vorig artikelDeze hapjes maak jij voor het kerstdiner!
Volgend artikelMaak tijdens de voorleesdagen kennis met de grote vijf!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in