Bewegend leren rekenen kerst: ruim de kerstballen op!

0
5381
bewegend leren rekenen kerst

De kerstperiode zit er weer op…  tijd om weer op te ruimen. Juist ook van het opruimen maak je een leuke bewegend leeractiviteit. Dus ruim die kerstballen maar snel op!

bewegend leren rekenen kerst
Afbeelding: jufanja.eu

Bewegend leren rekenen met kerst

Bij dit spel sorteren de kinderen de kerstballen zodat alles direct netjes geordend is.

Doel van bewegend leeractiviteit:
– Kan de getallen op de getallenlijn tot 20/100 plaatsen
– Kan de getallen sorteren per tiental.

Benodigdheden

Voorbereiding

Bevestig elke poster aan elke mand. Lamineer de kerstballen of noteer de getallen op de kerstballen. Zet de manden in de ruimte. Zet één bak klaar met alle kerstballen.

bewegend leren rekenen kerst

Werkwijze

Laat de kinderen één kerstbal pakken en naar de juiste opbergbox (of mand) rennen en hem daar in stoppen. Bij terugkomst mag er een nieuwe kerstbal gepakt worden en naar de juist box gebracht worden. Als alles is opgeruimd verdeel je de kinderen per opbergbox en laat je de kinderen checken of alle kerstballen in de box horen.

Stapje makkelijker: Laat de kinderen de kerstballen eerst in de volgorde van de getallenlijn plaatsen. Laat de kinderen nu de kerstballen naar de opbergbox brengen.

Ben je op zoek naar meer bewegend leerlessen voor de onder- en middenbouw? Kijk dan even hier het overzicht van de lessen.

deze mini-kerstballen van de foto zijn al een aantal jaar verkrijgbaar bij de Action. 

 

Om te bewaren:

bewegend leren rekenen kerst

 

Vorig artikelMaak tijdens de voorleesdagen kennis met de grote vijf!
Volgend artikelKlankgroepen bewegend leren: de klankgroepenrun!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in