Bewegend leren rekenen kerst: ruim de kerstballen op!

0
7315
bewegend leren rekenen kerst

De kerstperiode zit er bijna weer op…  Vaak zijn de kinderen op en je moet van alles uit de kast halen om een methodeles aan te bieden en te laten beklijven. Je kunt ook een stuk herhaling aanbieden door middel van bewegend leren. En het is weer tijd om op te ruimen. Juist ook van het opruimen maak je een leuke bewegend lerenen rekenen kerst activiteit. Dus ruim die kerstballen maar snel op!

bewegend leren rekenen kerst
Afbeelding: jufanja.eu

Bewegend leren rekenen met kerst

Bij dit spel sorteren de kinderen de kerstballen zodat alles direct netjes geordend is.

Doel van bewegend leeractiviteit:
– Kan de getallen op de getallenlijn tot 20/100 plaatsen
– Kan de getallen sorteren per tiental.

Benodigdheden

  • Kleine kerstballen met daarop met permanent marker de getallen t/m 20/100    óf
  • Posters sortering voor op opbergboxen 1-100 en kerstballen:
  • Manden of opbergboxen (10 stuks)

Voorbereiding

Bevestig elke poster aan elke mand. Lamineer de kerstballen of noteer de getallen op de kerstballen. Zet de manden in de ruimte. Zet één bak klaar met alle kerstballen.

bewegend leren rekenen kerst

Spelbeschrijving

Laat de kinderen één kerstbal pakken en naar de juiste opbergbox (of mand) rennen en hem daar in stoppen. Bij terugkomst mag er een nieuwe kerstbal gepakt worden en naar de juist box gebracht worden. Als alles is opgeruimd verdeel je de kinderen per opbergbox en laat je de kinderen checken of alle kerstballen in de box horen.

Stapje makkelijker: Laat de kinderen de kerstballen eerst in de volgorde van de getallenlijn plaatsen. Laat de kinderen nu de kerstballen naar de opbergbox brengen.

Ben je op zoek naar meer bewegend leerlessen voor de onder- en middenbouw? Kijk dan even hier het overzicht van de lessen.

–> De mini-kerstballen van de foto’s zijn al een aantal jaar verkrijgbaar bij o.a. Action. Bekijk hier het overzicht voor nog meer bewegend leerlessen. Deze bewegend leren kerst activiteit is een onderdeel van alle kerstblogs met lesmateriaal (lezen, rekenen en spelling) en materiaal voor kerstdiner en kerstviering.

Om te bewaren:

bewegend leren rekenen kerst
Vorig artikelMaak tijdens de voorleesdagen kennis met de grote vijf!
Volgend artikelKlankgroepen bewegend leren: de klankgroepenrun!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in