Bewegend leren rekenen: bereken de korting met de procentenrun!

0
2922
procentenrun

Even wat anders dan een werkboek:  leren kun je juist ook buiten het klaslokaal. Ga er lekker op uit, beweeg en leer!  Al eerder kwamen er meerdere activiteiten voor de groepen 1 t/m 5, maar deze activiteit is echt voor de bovenbouw. Laat de kinderen de korting berekenen met deze procentenrun!

procentenrun

Bereken de nieuwe prijs van jouw aankoop!

Geschikt voor:  leerjaar 7 & 8

Benodigdheden:

Voorbereidingen:
Bij grote groepen kun je de lege kaartjes door de kinderen laten vullen. Geef hen wat reclamefolders en laat hen afbeeldingen plakken/tekenen en bedrag erbij noteren.

Werkwijze:

Bi het startpunt staat een mand met productkaartjes. De kinderen kiezen (of pakken) een product die zij willen gaan kopen. Hierna rennen ze naar het tussenpunt: hier staat een mand vol met kortingslabels. De kinderen trekken hier een kaart uit en rennen nu naar ‘het eindpunt’  Het eindpunt is een zelfgekozen plek op het plein. De kinderen schrijven hier de naam op. Hierna schrijven ze het volgend met stoepkrijt op:

  • product
  • oude prijs
  • kortingspercentage
  • berekening
  • nieuwe prijs (met korting)

Je kunt differentieeren door gebruik te maken van bedragen met kommagetallen of bedragen over het duizendtal.

 

Ben je op zoek naar meer bewegend leerlessen voor de onder- en middenbouw? Kijk dan even hier het overzicht van de lessen.

 

 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in