Bewegend leren met sinterklaas: verlanglijstjes schrijven

0
829

Juist in de sinterklaastijd zit er beweging in de pieten en in de kinderen. Juist daarom is het heerlijk om er even uit te gaan en lekker te bewegen en te oefenen! Met deze activiteit oefen je met het toepassen van de spellingsregels.

Bewegend oefenen met spelling

Natuurlijk is het leuk om te oefenen met spelling door een verlanglijstje te schrijven. Mogelijk dat kinderen thuis ook al aan de slag zijn geweest. Lastig hiervan is dat er inmiddels veel speelgoednamen gebaseerd zijn op het Engels. Daarnaast komen ook kinderen in aanraking met spellingsregels die nog niet aangeboden zijn. Een aantal kinderen zal vragen hoe je dit schrijft en hiervan leren, maar niet iedereen. De activiteit is daardoor minder effectief. Met deze activiteit bied je speelgoed aan met de al eerder aangeboden spellingsregels.

Schrijf een eigen verlanglijstje

Bij deze activiteit schrijven de kinderen een eigen verlanglijstje door een keuze te maken van producten van de gevonden verlanglijstjes.

Voorbereiding

Print de onderstaande download uit. Knip de verlanglijstjes uit en maak een keuze van de verlanglijstjes op niveau. Lamineer de verlanglijstjes om ze vaker te kunnen gebruiken. Verdeel de verlanglijstjes door de ruimte of op het speelplein. Zorg voor een beweegcircuit in de ruimte. Zorg voor een clipboard voor elk kind of plaats meerdere clipboards in de ruimte en deel aan elk kind een vel uit om het verlanglijstje te schrijven.

Bewegend oefenen met spelling

De kinderen gaan via een beweegcircuit op zoek naar de verlanglijstjes. Bij aankomst bij een verlanglijstje bekijken de kinderen de materialen die hierop afgebeeld zijn. Ze maken de keuze voor één van deze producten en schrijven het daarbij behorende product op hun eigen verlanglijstje.

Downloads

In dit overzicht kun je al het sinterklaasmateriaal vinden!

Vorig artikelRijmen met sinterklaas
Volgend artikelPietendiploma
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in