Bewegend de tafels oefenen!

0
3795
bewegend leren tafels

Actief en bewegend herhaal je en oefen je de tafelsommen in. Actief en spelmatig zorgt voor enthousiasme bij het herhalen van de tafelsommen. Je kunt dit op veel verschillende manieren oefenen en wissel dan ook regelmatig af met het soort activiteit. Andere activiteiten om de tafels te oefenen kun je in deze verzamelblog vinden.

tafels oefenen

Tafeltwister

Deze activiteit heeft als doel om de tafels te automatiseren. Je kunt zelf een keuze maken voor één of meerdere tafels of juist voor alle tafelsommen door elkaar.

Materialen

  • Twister
  • Draaischijf met cijfers 1 t/m 10
  • whiteboardstift

Voorbereiding

Schrijf vooraf de getallen/sommen met een whiteboardstift op de draaischijf/speelveld. Wil je het speelveld netjes en mooi houden, dan kun je ook sommenkaartjes/getalkaartjes met buddy op de draaischrijf of speelveld bevestigen.

Zo oefen je de tafels met tafeltwister!

Er zijn drie verschillende manieren waarop je dit spel kunt spelen:

Optie 1:

Schrijf de cijfers op de draaischijf. Schrijf met een whiteboardstift verschillende antwoorden van de tafelsommen op het speelveld. Draai 2x de schijf en maak een keersom met deze twee getallen. Zet het lichaamsdeel op de cirkel waar het antwoord op deze som staat.

Deze optie is vooral geschikt wanneer je één of twee tafels aan wil bieden.

 

Optie 2:

Schrijf de getallen t/m 10 op het speelveld. Draai twee keer met de draaischijf. Raak met de betreffende lichaamsdelen het gekleurde vak aan. Maak een som met deze twee getallen en roep het antwoord hardop.

Optie 3:

Schrijf op het speelveld verschillende tafelsommen. Schrijf met een whiteboardstift op de draaischijf de antwoorden van de tafelsommen. Na het draaien noem je het antwoord. De kinderen zoeken de bijpassende som op en zetten hier het lichaamsdeel op.

Deze optie is vooral geschikt wanneer je één of twee tafels oefent.

 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in