Beterschapskaartje voor een zieke

0
508
beterschapskaartje

Als je zelf een periode ziek bent geweest of een moeilijke tijd achter de rug hebt, dan weet je hoe blij je met een kaartje kunt zijn. Als er ook nog een persoonlijke tekst op staat, voelt dit warm aan. Er is iemand die aan jou denkt. Een beterschapskaartje is daardoor ook erg leuk om te ontvangen. Op de één of andere manier worden er minder kaartjes verstuurd. Ik was tot voor kort ook geen kaartjes stuurder. Totdat ik in een moeilijk periode kaartjes ontving met bemoedigende woorden. Sindsdien stuur ik kaartjes, alleen al om te laten weten dat ik aan mensen denk. Dus laten we de kinderen ook leren dat een kaartje sturen weinig moeite kost en voor een ander fijn is om te weten dat iemand aan hem of haar denkt.

Een beterschapskaartje sturen

Ons uitgangspunt zijn om niet alleen een kaartje te sturen wanneer wij werken over de post of valentijn, maar dat je elk moment van het jaar een kaartje kunt sturen en dat dit zeer gewaardeerd zal worden. Eigenlijk kost het maar weinig moeite, maar in de waan van de dag lijkt alles voorbij te vliegen. Maar juist de zieken of mensen die eenzaamheid of verdriet ervaren, ervaren dit anders. De tijd lijkt dan weg te kruipen of je voelt je niet gezien. Alleen al daarom zouden we veel meer kaartjes dan alleen met kerst moeten sturen.

Omdat een wens confronterend kan zijn..

Helaas komen onze kinderen in deze wereld ook in aanraking met verdriet en pijn. Een beterschapskaartje versturen lijkt dan fijn, maar wat als er geen sprake is van beterschap? Of wanneer de situatie uitzichtloos lijkt te zijn. Om deze reden heb ik beterschapskaartjes ontworpen, zonder teksten en met afbeeldingen waar je vooral veel vrolijkheid en licht in huis kunt brengen. Niet omdat de situatie anders is, maar om op te vrolijken. Natuurlijk begrijp ik dat je mogelijk wel een wens wilt noteren. Kinderen kunnen dit vaak al zelf en vinden dit ook leuk. Samen met je kind(eren) kun je nadenken welke wens je op de kaart plaatst. Denk aan: wij denken aan je, sterkte, Liefs

Een bestemming voor deze kaart

Vaak komen er al snel namen op, van mensen waarbij je betrokken voelt. Ook als klas kun je meeleven met kinderen (uit andere klassen) of families omdat er sprake is van zorgen, pijn of verdriet. Een kaartje kleuren is ontspannend en geeft ons ook tijd om over een ander na te denken en over de woorden die wij op de kaart willen plaatsen. Door de onderstaande kaart te vergroten, kun je er ook een groepskaart van maken. Hou er dan wel rekening mee dat de kaart een bijzonder formaat heeft en de daarbij behorende verzendkosten.

Download de verschillende beterschapskaarten

–> Meer materialen rond ziek zijn kun je op deze overzichtspagina vinden.

Vorig artikelWoordkaarten thema ziek zijn
Volgend artikelTijdens project ziek zijn zet je deze matrix in!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in