Ben jij al klaar voor de NOT?!

0
1423
ben jij klaar voor de NOT2019?!

Een keer per twee jaar wordt in de jaarbeurs in Utrecht de Nederlandse Onderwijs tentoonstelling (NOT) georganiseerd. Van 22 t/m 26 januari 2019 is de Jaarbeurs weer helemaal aangekleed voor het primair- en voortgezet onderwijs, mbo en de kinderopvang. Elke twee jaar probeer ik om deze onderwijsbeurs te bezoeken om mij weer te laten inspireren. In deze blog deel ik graag een aantal highlights van de NOT2019 wat ik echt wil bekijken/bezoeken.

 

NOT 2019

De NOT is echt het onderwijsevent voor de onderwijswereld. Dit betekent dan ook dat ik zeker uit kijk naar deze beurs en daar een middag en gedeelte van de avond voor vrij heb gepland. Ja inderdaad, dit jaar is de beurs ook op woensdagavond geopend. Ideaal, want naast mijn fultimebaan waren mijn bezoekjes altijd kort maar wel krachtig. Nu kan ik op woensdagmiddag met meer rust naar Utrecht reisen en kan ik ook wel wat langer blijven.

Programma

De NOT kent ook altijd een afwisselend programma en dit jaar is dit, naar mijn idee, goed gelukt. In het programmarel=”nofollow” kun je per dag vinden welke presentaties, signeersessies en workshops er gepland staan.

Deze interessante seminairs staan o.a. ingepland:

  • Engels voor kleuters door Sanne Ramakers
  • Een nieuwe kijk op lezen met Estafette editie 3 door Juliette Nieuwenhuis
  • Optimaal analyseren met LVOS 3.0
  • Leren en het kleuterbrein door Jan v/d Zwan
  • Wat stuitert door de klas? door Anton Horeweg
  • Bewegend leren door Bertine v/d Oever
  • Onderzoekend leren met kleuterlab
  • Kindergericht werken in een uitdagende speel-en werkomgeving
  • Hoe maak je een prentenboek?  door Tjibbe Veldkamp
  • van klaslokaal naar kindcentrum (IKC)

En nog zóveel meer leuke en interessante seminairs, al valt het mij tegen hoeveel workshops er zijn op woensdag aan het eind van de dag.  Ik overweeg om nu nog op een andere middag te gaan (ja, die keuze heb ik nu met het vijf gelijkedagen-model)

ben jij klaar voor de NOT2019?!

 

Mijn bezoeklijstje

Ik ben al jaren fan van het kinderboekenplein en blijkbaar vele andere met mij. Het is daar altijd erg druk. Natuurlijk breng ik naast de verschillende uitgeverijen, ook altijd even een bezoekje aan >Kleuteruniversiteit.  Dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe pleinen toegevoegd. Zo ga ik zeker even op bezoek bij het programmeerplein. Ik hoop daar echt nog te ontdekken hoe ik alle materialen een nog grotere rol kan geven in mijn onderwijspraktijk. Futurelab interesseert mij ook wel om eens lekker verder te dromen over de toekomst.
Daarnaast is er dit jaar een bloggerstraat geopend. Zelf is het voor mij niet mogelijk om hier aanwezig te zijn, maar ik hoop wel even langs te lopen om de andere bloggers te begroeten.

NOT 2019Als ib’er ga ik ook nog even langs bij de Dyslexiestraat om even weer op de hoogte te zijn. Dit jaar zoek ik dan ook zeker Lexima op, omdat ik toch wel heel veel interesse heb in het >nieuwe flitsprogramma: Flits tutorlezen.

Zo ga ik ook nog even op zoek naar de stand van Estafette, want die nieuwe manier van lezen is wel interessant.  Zo komt KijK! met een ‘observatie-app’ en wil ik graag weten of dit past bij onze manier van werken met KijK! En ik vind het altijd heerlijk om even te snuffelen door onderwijsmateriaal. Dit jaar ga ik ook zeker langs bij Lexima

Er zijn ook een aantal dingen die van mij echt mogen verdwijnen, maar ik vermijd deze gebieden gemakkelijk. De leraar van het jaar-verkiezing is niets voor mij en voor de innovatie award & route loop ik niet zo warm. Gelukkig zijn er nog vele andere mooie ruimtes.Aan het eind van dit schooljaar hopen wij te verhuizen naar een nieuw schoolgebouw. De voorbereidingen voor de verhuizing zijn dan ook al in volle gang: opruimen en onderzoeken welke materialen we willen aanschaffen voor het interieur in ons nieuwe schoolgebouw. Ook een reden om de NOT te kijken of we nog iets over het hoofd hebben gezien.

Zo kun jij er ook bij zijn!

Maar interesses verschillen en jij bent misschien naar hele andere informatie of materialen op zoek. Bekijk eens het programma wat er allemaal te halen en te vinden is. De keuze is reuze!  Nog geen toegangskaart? Hier kun je er gratis een aanvragen.

Zie ik jou op de NOT 2019?
Welke exposanten of welk plein wil jij zeker bezoeken?

Vorig artikelInspiratieblog: welk project in januari en februari?
Volgend artikelNu is het tijd voor een digitale opruiming!
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in