Bedankjes waar je de leerkracht blij mee kunt maken…

0
1660
bedankje juf

Een bedankje aan het eind van het schooljaar lijkt er nu standaard bij te horen. De gedachte erachter is dat je de leerkracht bedankt voor de goede zorgen en de hulp van je kind. Voor mij als leerkracht ervaar ik dit erg wisselend. Natuurlijk is een blijk van waardering erg fijn. Maar soms voelen ouders de druk om iets te kopen of worden er grote bedragen uitgegeven. In deze blog wil ik laten zien dat je met ieder budget en soms met iets kleins al zoveel kunt zeggen. Daarom deze tip voor een bedankje voor de juf.

 

# kaartje vol liefs

Een kaartje met een persoonlijke tekst of bedankje van ouders en kind (vanaf groep 2/3 kunnen kinderen zelf ook al wat woordjes schrijven) is erg leuk. Ik zie het ook altijd als een stuk feedback naar de leerkracht over wat je het afgelopen jaar hebt gewaardeerd. Maak het af door (hartjes)confetti toe te voegen in de envelop of laat je kind een witte kaart zelf tekenen.

Budget:  afscheid juf meester

# Flowers are…

bedankje juf meester
Afbeelding: Pixabay

Een hele bos bloemen is niet nodig en zeker ook nog prijzig. Overigs is het wel van belang om te informeren of de leerkracht niet toevallig de volgende dag vertrekt naar een tropisch paradijs.  Maar als groep is het zeker leuk om allemaal één bloem mee te nemen en zo voor een vrolijke verrassing te zorgen.

Budget: afscheid juf meesterafscheid juf meester

 

# Relax en read

Afbeelding: Libelle

Veel leerkrachten lezen graag een boek, vakliteratuur óf kinderboeken. Door een kinderboek te geven kan de leerkracht volgend jaar dit boek ook nog eens voorlezen aan de nieuwe klas. Maar een tijdschriftenpakket voor de vakantie of een bookazine (verkrijgbaar in het tijdschriftenschap) is zeker ook een aanrader!

Budget: afscheid juf meesterafscheid juf meester

# De tekst doet het ‘m

Ik vind het altijd erg leuk om cadeautjes te ontvangen die iets te maken hebben met het ‘leerkrachtschap’ En nog fijner is dat het dan ook nog te gebruiken is.
Newgifts heeft leuke producten met bedrukkingen, maar maken ook prachtige bedankjes met hout.

Studijootje bedankje juf meester
Afbeelding: Studijootje

Een andere aanrader is Studijootje. Dit jaar staat er bijvoorbeeld een strandhanddoek met een geweldige juffentekst.

Budget: afscheid juf meesterafscheid juf meesterafscheid juf meester

 

 

 

 

# Trotse juffen en meesters

De leerkrachten mogen trots zijn en waarom laten ze dit niet zien toch? Onder leerkrachten zijn de producten van Mees&Co al bekend. Ze hebben zoveel producten met kleine tot grote prijzen. Zo kun je leuke notitieboeken, pennen, shirts of waterflesjes met een tekst bestellen.

Budget: afscheid juf meesterafscheid juf meesterafscheid juf meesterafscheid juf meester

# Om de klas aan te kleden

Het schooljaar wordt afgesloten in een redelijk lege lokaal. Alles is inmiddels van de wanden af. Deze magneten van 7wood van geven de leerkracht weer een fijn gevoel om te starten! En ze staan nogal leuk bij de klassenthema’s het bos & superhelden.

Liefslabel bedankjes juffen en meesters
Foto: Liefslabel.nl

Liefslabel heeft ook erg leuke juffen en meesterbedankjes met o.a. slingers en andere materialen die je kunt laten personaliseren.

Budget: afscheid juf meesterafscheid juf meesterafscheid juf meester

Er is geen samenwerking met bovenstaande aanbieders, maar deze tips zijn gebaseerd op eigen inzichten.

Vorig artikelTo do lijstje effectief inzetten
Volgend artikelViespeuken, opgelet!
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in