Home Projecten Auditieve oefeningen appels

Auditieve oefeningen appels

0
378
auditieve oefeningen appels

Werk jij over project appels, rupsje nooit genoeg of de herfst? Dan komen de appels zeker aan bod. Mogelijk denk je dat een appel niet zo een uitdagend project is. Toch biedt de appel veel mogelijkheden om te ontdekken en te leren. Zo ook te werken aan de auditieve vaardigheden en dat doe je met de auditieve oefeningen appels.

Vergroten van auditieve vaardigheden

In de kleuterleeftijd is het vergrote van de auditieve vaardigheden van belang om op een later moment het taalgevoel in te zetten, te leren lezen en spellen. Onbewust oefen je vaak al veel van deze activiteiten in de klas. Toch is het ook van belang om ze te laten aansluiten bij de belevingswereld van kinderen. Dus daarbij zou ik de activiteiten aanpassen aan het thema dat centraal staat. Deze auditieve oefeningen appels passen bij de projecten herfst, rupsen en vlinders en appels.

De auditieve oefeningen bevatten verschillende woorden rond de appel, het verzorgen van de fruitbomen, de boomgaard en de verwerking van appels in producten. In de activiteiten zit een opbouw in moeilijkheidsgraad. Zo kun je dezelfde activiteit uitvoeren op meerdere niveaus en kan het dus altijd aansluiten bij het niveau van de leerling. Daardoor is deze activiteit ook zeer geschikt om in een kleine kring aan te bieden.

In het kleuterleerlingvolgsysteem kun je noteren hoe de auditieve vaardigheden van kinderen ontwikkelen.

Download dit e-book met auditieve oefeningen appels!

Zo oefen je de auditieve vaardigheden!

Misschien vraag je je af hoe je bovenstaande auditieve oefeningen nu in je aanbod verwerkt. Ik zou je graag de volgende tips geven:

  • Maak van deze activiteiten geen grote kringactiviteit. Er zijn dan maar weinig kinderen actief betrokken.
  • Zorg voor activerende werkvormen, zodat de kinderen spelenderwijs oefenen.
  • Maak van het oefenen van deze vaardigheden een tussendooractiviteit van. Bij het jassen aandoen of tassen pakken, kun je bijv. lekker even rijmen.

NO COMMENTS

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in