Appeltelspellen

0
1853
appeltelspellen

Het is weer herfst! De zomer is weer voorbij en de komende weken kunnen wij weer herfstweer verwachten. Ondanks dat de natuur in de herfst prachtig is, vind ik het toch altijd weer jammer dat de zomer voorbij is. Maar die heerlijke vruchten waar we nu van kunnen genieten, doet mij weer beseffen dat de herfst zo slecht niet is. Dit is ook de reden waarom ik graag tijdens de herfst over de appel werk. Niet alleen appels tellen, maar ook andere rekenactiviteiten komen aan bod!

 

 

Appeltelspellen

Er is een vernieuwde pakket met appeltelspellen verkrijgbaar. Je kunt in deze pdf het volgende vinden:

  • Lege appelboom (zwart-wit)
  • Appelboom met cijfers 1 t/m 10
  • Appelboom met cijfers 1 t/m 16
  • Sommenkaartjes t/m 10
  • Kaartjes hoeveelheden met dobbelsteenstructuur in 3 niveau’s
  • Kaartjes vingerbeelden t/m 10
  • Opdrachtenkaarten met dobbelsteenstructuur, vingerbeelden (3 niveaus) en cijfers (3 niveaus).
  • Lege opdrachtenkaarten

Dit pakket is zo ingericht dat je appels kunt tellen, bepaalde hoeveelheden appels kunt plukken of snel hoeveelheden herkent.

Met deze materialen zijn verschillende spellen te spelen, maar ook met verschillende uitdagingen. De niveau’s zijn aangegeven met sterren (1 * = jonge kleuter, ** gemiddeld niveau, *** = eind groep 2 niveau)

De spellen zijn ook geschikt voor begin groep 3. In de bijgevoegde spelbeschrijvingen kun je een aantal voorbeelden vinden hoe je dit materiaal kunt inzetten in de klas.
Merendeels van deze activiteiten zijn zelfstandig in te zetten tijdens inloop of hoeken/keuzewerk.

Er zijn meerdere appelbomen beschikbaar zodat er op elk niveau gewerkt kan worden (leeg, cijfers t/m 10, cijfers t/m 20) en er meer mogelijkheden zijn qua activiteiten.

Naast dit pakket is het raadzaam om pompons in de kleuren groen, rood en geel aan te schaffen (als appels) en pincets. Dit materiaal is ook in te zetten zonder pompons.

Aanschaf van appeltelspellen

Het pakket met spelbeschrijvingen en de spellen is verkrijgbaar via Voor de Leerkracht. Je zult je download na betaling ontvangen.

 

 

 

 

 

 

 

Vorig artikelStaal spellingsbingo
Volgend artikelSpuit Elf wordt brandweerolifant
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in