bedankje voor stagiaires of vrijwilligers

Afscheid nemen…

Afscheid nemen is nooit fijn!  Toch is het iets waar zelfs kinderen mee te maken krijgen. Aan het einde van een schooljaar moeten ze dan ook afscheid nemen van de leerkracht, al zullen ze deze nog op school zien lopen. Soms is het een afscheid waarbij je iemand (waarschijnlijk) niet meer terugziet. 
Samen met de kinderen wil je afscheid nemen, maar hoe?  Ik geef je een aantal tips om samen met de kinderen afscheid te nemen…

Afscheid nemen

Cadeautjes

Natuurlijk wil je een blijvende herinnering meegeven aan degene waarvan je afscheid neemt.
Ik heb de afgelopen jaren meerdere verschillende cadeautjes gemaakt:

Bedankt voor de helpende handen!

Dit cadeau was voor een stagiaire. We hebben in verschillende kleuren allemaal onze handafdruk op een vel geplaatst. Een blijvende herinnering aan deze klas.

Veel geluk!

Onze stagiaire was een echte paarden-fan!  We maakte een enorme hoefijzer van papier en plakten deze op een grote vel. De kinderen schreven zijn of haar naam op het hoefijzer en wij wensten de juf nog veel geluk!

Hoe maak je dit?
Je hebt een chocoladereep nodig, eetbare lijm (kun je ook met poedersuiker en water maken) fondant of marsepein, mooi verpakkingsmateriaal. Om een tekst te schrijven op het fondant of marsepein heb je een pen nodig met eetbare inkt.

Pak de chocoladereep uit. Maak een lap fondant/marsepein Snij hier allemaal even brede en dikke lijnen uit. Smeer een lijntje op de achterkant in met eetbare lijm en plak het op de chocoladereep. Maak nu de strik door kleine reepjes in een krul te leggen en wat te laten harden. Plak ze nu bovenop elkaar zodat er een strik ontstaat.

 

Nog een ander cadeautje…

Wil je ook nog iets extra’s geven?

  • Een voorleesboek is altijd goed te gebruiken!
  • Studijootje verkoopt hele leuke (leerkrachten)producten.

 

Het afscheidsmoment

En dan heb je samen met de kinderen er al over gesproken, al een mooi cadeautje gemaakt, maar hoe pak je het afscheidsmoment aan? Ook hier geef ik je graag tips:

  • Groepsknuffel: laat de stagiaire/leerkracht waarvan je afscheid neemt in het midden van de klas of andere ruimte staan. Laat nu de kinderen om haar heen gaan staan voor een groepsknuffel. Een foto van dit moment is echt waardevol!
  • Geef alle kinderen de mogelijkheid om nog even een woordje te zeggen. Kinderen kunnen op dat moment hun emoties verwoorden.
  • Laat de leerkracht/stagiaire bij de deur van de klas gaan staan en loop er met de kinderen in een rij langs: elk kind kan nu een hand of knuffel geven en nog iets zeggen. Maak bij de deur van de klas/school een rij en zwaai met elkaar de juf uit.
  • Zwaai de juf uit met een zakdoek in de hand en wuif naar haar.

 

 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Vul hier je naam in