Afscheid nemen op school #1: cadeautjes

0
10981
afscheid nemen op school

Afscheid nemen…

Afscheid nemen is nooit fijn!  Toch is het iets waar zelfs kinderen mee te maken krijgen. Aan het einde van een schooljaar moeten ze dan ook afscheid nemen van de leerkracht, al zullen ze deze nog op school zien lopen. Soms is het een afscheid waarbij je iemand (waarschijnlijk) niet meer terugziet. 
Natuurlijk wil je een blijvende herinnering meegeven aan degene waarvan je afscheid neemt.

 

Afscheid als leerkracht

Zelf heb ik helaas al eerder in het jaar afscheid moeten nemen van een klas.
Hoe neem je afscheid van een klas midden in het jaar? Ik besloot om deze dag vooral te genieten van mijn klas en draaide een heel programma in elkaar.  Lees hier mijn blog over dit afscheid. 

 

Afscheid van stagiaires

De volgende cadeautjes zijn erg leuk om te geven bij het afscheid van je stagiaire:

Bedankt voor de helpende handen!

Dit cadeau was voor een stagiaire. We hebben in verschillende kleuren allemaal onze handafdruk op een vel geplaatst. Een blijvende herinnering aan deze klas.

Veel geluk!

Onze stagiaire was een echte paarden-fan!  We maakte een enorme hoefijzer van papier en plakten deze op een grote vel. De kinderen schreven zijn of haar naam op het hoefijzer en wij wensten de juf nog veel geluk!

 

afscheid nemen op school

Afbeelding: Pixabay

Afscheid van kinderen

Eind van schooljaar

We blazen het jaar uit!

  • bellenblaas jongens
  • Bellenblaas etiket meisjes

Voor onze vakantieverhalen

Geef de kinderen een leeg schrift mee naar huis waar ze de vakantieverhalen kunnen noteren. Hoe leuk is het om na de zomervakantie de nieuwe leerkracht al die verhalen te laten lezen?

Afscheid van leerling bij verhuizing

– fotomapje (HEMA) met als voorkant: foto klas. In elk hoesje een pasfoto van leerling met een verhaaltje van elke leerling en/of tekening
– t-shirt (Zeeman) met hierop uitzwaaiende klas gedrukt met transfer papier (HEMA) Hieronder geschreven: baai baai.
Op de achterkant hebben de kinderen uit de klas allemaal de naam geschreven met een merkstift.
– Voetbal met hierop alle namen van de andere leerlingen opgeschreven.

 

Afscheid van collega’s

 

Afscheid van de juf

Wil je zelf iets knutselen of maken voor de juf als bedankje aan het eind van het schooljaar? Misschien is dit iets voor jou:

Bedank-chocoladereep

Hoe maak je dit?
Je hebt een chocoladereep nodig, eetbare lijm (kun je ook met poedersuiker en water maken) fondant of marsepein, mooi verpakkingsmateriaal. Om een tekst te schrijven op het fondant of marsepein heb je een pen nodig met eetbare inkt.

Pak de chocoladereep uit. Maak een lap fondant/marsepein Snij hier allemaal even brede en dikke lijnen uit. Smeer een lijntje op de achterkant in met eetbare lijm en plak het op de chocoladereep. Maak nu de strik door kleine reepjes in een krul te leggen en wat te laten harden. Plak ze nu bovenop elkaar zodat er een strik ontstaat. Schrijf met een eetbare pen een boodschap op het lint.

Tips voor andere cadeautjes

Tegenwoordig zijn er webshops speciaal met producten over/voor de leerkracht:

 

 

 

Vorig artikelThuis oefenen met lezen: hoe en wat?
Volgend artikelKraamcadeau knutselen: ABC boekje
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in