Afscheid nemen van collega’s

0
2205
afscheid van collega

Aan het eind van het schooljaar staat afscheid nemen centraal: als groep ga je een afscheidsproces in en ondertussen is de formatie een hot item intern (en ook bij de ouders is de nieuwsgierigheid groot) Het ene jaar is de formatie een grote puzzel omdat er collega’s met pensioen gaan of afscheid nemen. Toch zijn er ook jaren dat je collega’s grotendeels hetzelfde zijn, maar dat veel collega’s voor andere groepen staan. Vandaag staat vooral het afscheid nemen van collega’s centraal. Want je wil je collega’s een boodschap meegeven, maar hoe doe je dit? Een blog vol tips en gratis downloads!

Afscheidscadeau voor een collega

Wat geef je nu als team of als collega aan iemand van wie je afscheid neemt? In deze blog een aantal tips en materialen om er iets moois van te maken:

Een flesje en een persoonlijk woord

Maak een keuze uit bovenstaande templates, print degene naar jouw keuze uit en schrijf een persoonlijke boodschap aan een collega. Deze etiketten zijn geschikt voor bierflesjes, wijnflesjes en waterflesjes.

Tip! Wil je meerdere etiketten uitprinten? Stel dan bij de printerinstellingen in, dat je 3 pagina’s per vel wil afdrukken en enkelzijdig uitprinten.

Trots op de leerkracht!

Natuurlijk mag elke leerkracht nog laten zien dat hij of zij leerkracht is of verbonden met het onderwijs is. Tegenwoordig zijn er veel verschillende juffen- en meestercadeaus beschikbaar bij oa. Mees&Co, Studijootje, New Gifts, Zoedt en Miek in vorm.

Een persoonlijk afscheidcadeau

Samen één groot cadeau vormen door een pakket samen te stellen is ook erg leuk om te geven. Niet altijd is de keus zo makkelijk, dus hier een aantal tips:

  • Geniet de collega van een feestje? Natuurlijk kun je voor een klein flesje drank kiezen, maar ook iets waarmee je het echt tot een feestje kan maken: slingers of een confettikanon
  • Geniet de collega erg van de natuur? Maak samen een wandelboekje met jullie leukste tips voor wandelroutes (en misschien wel leuke herinneringen)
  • Geniet de collega van het creatief bezig zijn?
  • Geniet de collega van goed boek? Het tijdschrift bookazine is een aanrader om te geven.
  • Geniet de collega van het tuinleven? Een tuinkaars of fakkel zorgt voor mooie zomeravonden.
  • Geniet de collega van een mooie reis? Zorg voor een reisinspiratiegids, zodat er weer mooie plannen gemaakt kunnen worden.
  • Geniet de collega van muziek?

En natuurlijk kun je altijd nog een waardebon geven 😉

Een afscheidskaartje zegt alles!

Schaf een kaartenrek aan en laat iedereen een kaartje kopen passend bij de collega en er een persoonlijke boodschap bij schrijven. Je kunt hier nog een cadeaubon aan toevoegen als je dit zou willen. De kaartenrekken (ook wel te vinden onder wandrek) vind je o.a. bij Hema en Xenos.

Heb jij nog een tip hieraan toe te voegen? Laat het achter in de reacties en met naamvermelding zal ik jouw tip in dit blog plaatsen.

Vorig artikelRekenen met ijsjes
Volgend artikelKnutsel een vaas met bloemen
Juf Anja
Als leerkracht (onder- en middenbouw) en ib'er op een basisschool zit ik vol informatie en ideeën om te delen. Ik denk graag projecten en thema's uit, maar geniet ook van het bedenken van een bewegend leerspel om leerstof actief te oefenen. Ik deel graag mijn kennis en praktijkervaring om leerkrachten te ondersteunen in de professionele ontwikkelingen en maak materialen die het leren van de kinderen kunnen ondersteunen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier je naam in